Cel mai batran copac din Prahova are nevoie de tratament urgent pentru a i se prelungi viata. Vorbim despre un stejar de sute de ani - FOTO/VIDEO

18 Jul 2018 13:15
In urma apelului unei prahovence pe o retea de socializare, autoritatile si specialistii cauta solutii pentru salvarea celui mai batran copac din judet. Vorbim despre un gorun, o specie de stejar, care se gaseste in localitatea prahoveana Cocorastii Mislii. In urma cu aproximativ zece ani, un arhitect din localitate a montat o placuta pe acest copac in care specifica faptul ca este atestat documentar din anul 1490. Dupa diametrul sau, insa, de 7 metri la inaltimea de 1,20 metri si 10 metri la baza, acesta poate avea chiar si 700 de ani. Copacul a fost atacat de carii, ciuperci, fiind intr-un declin fiziologic si necesita tratamente urgente. Specialistii spun ca viata copacului poate fi prelungita. Pentru asta insa este nevoie de fonduri de care primaria nu dispune la momentul actual. Inclusiv pentru toalerea lui este nevoie de o firma specializata. Autoritatile locale se gandesc acum sa faca si demersurile necesare pentru declararea oficiala a batranului gorun ca monument al naturii.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677