Colocviu istoric, la Casa de Cultura Baicoi

25 Apr 2018 15:37
La Casa de Cultura Baicoi a avut loc astazi colocviul istoric "25 APRILIE 1919". La eveniment au participat elevi din ciclul primar al Scolii Gimnaziale Tintea, coordonati de profesoara de istorie Nicoleta Buzoiu, care au primit informatii despre semnificatia acestei zile. Cei mici au vizionat trei videoclipuri in care le-au fost prezentate cazuri de interventie ale Curtii Martiale. Elevii si-au notat principalele evenimente prezentate in videoclipuri si au raspuns la intrebari pe baza acestora.
Aceasta activitate face parte din proiectul de parteneriat educational intitulat "EVENIMENTE CU SEMNIFICATIE NATIONALA" avand ca scop familiarizarea elevilor cu trecutul mai apropiat sau mai indepartat al localitatii natale, utilizand mijloace adecvate varstei acestora precum si propunerea unui traseu de invatare in care elevii fac cunostinta cu trecutul prin diversificarea activitatilor de invatare.

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0014
USD Dolarul SUA 4.1145 -0.0040
GBP Lira sterlina 5.3849 -0.0068
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0089
XAU Gramul de aur 252.5738 -1.3923