COMUNICAT PRIVIND EXERCITAREA DREPTULUI DE VOT PRIN INTERMEDIUL URNEI SPECIALE PENTRU PERSOANELE AFLATE ÎN CARANTINĂ SAU ÎN IZOLARE LA DOMICILIU

04 Dec 2020 14:28
COMUNICAT PRIVIND EXERCITAREA DREPTULUI DE VOT PRIN INTERMEDIUL URNEI SPECIALE PENTRU PERSOANELE AFLATE ÎN CARANTINĂ SAU ÎN IZOLARE LA DOMICILIU
Cetăţeanul cu drept de vot aflat în carantină la domiciliu, în locaţia declarată ori într-un spaţiu special desemnat de către autorităţile competente, conform Legii nr. 136/2020 şi Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 1309/2020, poate vota prin intermediul urnei speciale dacă depune o cerere în acest sens şi copia deciziei de carantină, emisă de direcţia de sănătate publică judeţeană.
Cetăţeanul cu drept de vot aflat în izolare la domiciliu, în locaţia declarată ori într-un spaţiu special desemnat de către autorităţile competente, conform Legii nr. 136/2020 şi Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 1309/2020, poate vota prin intermediul urnei speciale dacă depune o cerere în acest sens şi copia unuia dintre următoarele documente:
a) biletul de externare din unitatea sanitară care confirmă diagnosticul şi indicaţia
de izolare;
b) decizia de izolare emisă de direcţia de sănătate publică judeţeană/a
municipiului Bucureşti;
c) rezultatul testării COVID-19 RT-PCR (pozitiv) din ultimele 14 zile.
Cererea de vot prin intermediul urnei speciale se depune la secţia de votare cea mai apropiată de imobilul unde se solicită deplasarea echipei formate la nivelul biroului electoral al secției de votare.
Cererea de vot prin intermediul urnei speciale poate fi depusă prin intermediul oricărei persoane, trebuie să fie datată şi semnată olograf de către alegătorul care solicită urna specială şi cuprinde, în mod obligatoriu: numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reşedinţa, conform menţiunilor din actul de identitate ori dovada de reşedinţă, după caz, adresa imobilului unde se solicită deplasarea echipei formate, seria şi numărul actului de identitate, precum şi numărul de telefon.
Cererile de vot prin intermediul urnei speciale formulate de alegătorii indicați pot fi depuse la biroul electoral al secţiei de votare cel mai târziu în preziua votării - 5 decembrie 2020, între orele 18.00-20.00, dar și la Biroul Electoral de Circumscripţie nr.31 Prahova, până la data de 4 decembrie 2020.
Cetăţenii cu drept de vot aflaţi în carantină sau în izolare la domiciliu, cărora
nu li s-au eliberat documentele prevăzute enumerate mai sus, pot transmite, prin orice
mijloace, până la data de 4 decembrie 2020, Biroului Electoral de Circumscripţie nr.31 Prahova, cereri
privind emiterea documentelor necesare exercitării votului prin intermediul urnei speciale,
conform modelului prevăzut în anexa la Decizia nr.40/2020, republicată, a Biroului Electoral Central.
Biroul electoral de circumscripţie asigură transmiterea, de îndată, către direcţia de sănătate publică judeţeană, a listei persoanelor care au transmis asemenea cereri, în vederea luării măsurilor necesare pentru emiterea urgentă a documentelor necesare exercitării dreptului de vot prin intermediul urnei speciale.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
REGRETE ETERNE DL PROFEOSR GABOR SORIN
La munca cand naiba va duceti ?? Ca doar pe dn1 stati non stop Poluati zona rau ..cica covid
De ce nu mai functioneaza telecabina Busteni-Babele pentru publicul larg? 1) Pe data de 31 decembrie 2020 la ora 8:45 telecabina nu functiona si soferii de trasee cu masini 4X4 mi-au comunicat ca nu circula din cauza vantului. Am urcat pe Jepii Mici si am ajuns pana pe creasta. In jurul pranzului o telecabina a urcat sus la Babele. Pe creasta adia vantul din cand in cand...nu batea tare. Deci a fost un pretext "motivul" de vant puternic, avand in vedere ca am testat singura si o telecabina a urcat. 2) Pe 31 seara si pe data de 1 ianuarie toats ziua am sunat de mai multe ori la numerele de telefon afisate (atat cel de fix unde nu raspundea nimeni, cat si cel de mobil care era inchis). 3) Pe 2 ianuarie la 15:35 o telecabina cu cateva persoane (printre care si un copil cu geaca roz si caciula alba) a urcat pana la Babele. Telecabina teoretic iar nu circula din cauza vantului. In dimineata zilei de 2 ianuarie o prietena de-a mea incercat sa vorbeasca cu 2 persoane de la telecabina, li s-a adresat, dar persoanele respective au intors capul...si la telefon in continuare nu raspundea nimeni. De ce nu mai circula telecabina pentru publicul larg si nici nu raspunde nimeni la telefon sau fata in fata cand ii intrebi? Mentionez ca am poze si filmulete.
Lacrimi,lacrimi ! Odihna vesnica ! Respect pentru tot ! Un DOMN,un OM, un PROFESIONIST cu o modestie si o blandete cum rar mai intalnesti !! Drum lin catre stele DOMNULE DOCTOR !!
SARBATORI FERICITE ! DORESC SA PARTICIP CA ASISTENT MEDICAL SI SA SUSTIN SISTEMUL MEDICAL IN EFORTUL DEPUS PENTRU SANATATEA POPULATIEI
Curs valutar
EUR Euro 4.8740 0.0003
USD Dolarul SUA 4.0405 0.0233
GBP Lira sterlina 5.4696 -0.0157
CHF Francul elvetian 4.5329 0.0055
XAU Gramul de aur 238.2202 -1.2366