Concertul „Saftita” revine pe scena Teatrului „Toma Caragiu”

03 Feb 2020 07:54
Concertul „Saftita” revine pe scena Teatrului „Toma Caragiu”
Comunicat de presa Teatrul Toma Caragiu Ploiesti: La inceput de primavara, doamnele, domnisoarele si toti cei care apreciaza muzica de calitate sunt invitati de Teatrul „Toma Caragiu” duminica, 8 martie, de la ora 18.30, in sala Teatrului, la concertul Saftita, un proiect conceput de Marius Mihalache, care anul trecut a fost recompansat cu Premiul special al Senatului UNITER.
O combinatie inedita intre sintetizatoare psihedelice si sunetele de tambal, caval sau flaut si alte instrumente clasice din folclorul romanesc, Saftita este o incursiune intr-o lume fascinanta ce face ca mesajul si esenta folclorului nostru sa fie transpuse intr-un limbaj universal.
Un exceptional artist al tambalului, Marius Mihalache a inceput sa cante la varsta de 6 ani, iar la 17 ani interpreta pe scena operei SCALA din Milano arii celebre compuse de Rahmaninov, Chopin, Schumann, Schubert sau Mozart. Unul dintre cele mai importante momente din cariera sa a fost intalnirea cu Chick Corea, alaturi de care a sustinut o serie de concerte. Inregistreaza alaturi de Gloria Gaynor, Nina Simone si de alti muzicieni cunoscuti pe plan mondial.
Interpret, compozitor, orchestrator, Marius Mihalache este muzicianul care a reusit sa confere tambalului valente, subtilitati si rezonante incredibile, rivalizand cu sonoritatile specifice muzicii clasice.
Alaturi de Marius Mihalache, pe scena vor fi prezenti Arabela Nicolau - voce, Marius Gagiu (Mandela) - flaut, caval si Nicu Baran - bass.

”Saftita” by Marius Mihalache inseamna muzica de calitate si artisti desavarsiti. ”Saftita” by Marius Mihalache inseamna magie. (Simona Ionita, Agentia de Carte)
Sunete nebanuite se propaga miraculos din corzile instrumentului sau, iar, pe rand, colegii sai, Marius Gagiu (caval, flaut), Nicu Baran (ch. bass) si solista Arabela Nicolau intregesc un grup care fascineaza pur si simplu prin modul in care recompun si interpreteaza teme cunoscute din muzica populara si culta romaneasca. (Danut Deleanu, Miscarea de rezistenta)
Biletele se pot achizitiona de la Agentia de Bilete a Teatrului sau online, accesand link-ul https://ove.ro/saftita-3902. Pretul unui bilet este de 50 de lei.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
As dori sa știu dacă aceasta lege, respectiv 209/14.03.20 este valabila și dacă se întra în vacanta de paste... 06_20 04 20?
Domnule Director al DSP PRAHOVA VA ROG SA IMPUNETI SI SA CERETI MASURI MAI BUNE ( DURE) PTR CETATENII ROMANI VENITI ACASA SI CARE SUNT IN CARANTINA LA DOMICILIU. 1) Trebuiesc instintate primariile si organele de politie de pe raa localitatilor unde acestia locuiesc 2)Intrebati in ce spatii se autoizoleaza si cu ce membrii ai familiei unde vin sa locuiasca vor sta 3) In momentul in care vin in locuinta respectiva si intra in contact cu ceilalti membri ai familiei,obligatoriu si acestia trebuiesc sa intre in autoizolare. 4) Daca membrii ai familiei care ii primesc in domiciliul lor lucreaza ,trebuiesc intrebati unde lucreaza si luat legatura cu angajatorul lor care va fi anuntat ca acestia au rude care sunt in autoizolare la domiciliu si sa nu fie primiti la munca 5) Acestia( inclusiv gazdele-rudele)trebuiesc informate cu privire la respectarea carantinei ,autoizolarii si cu masurile care se iau in conditiile in care acestia nu respecta legea ( amenzile si inchisoarea) ptr a nu spune ca nu au stiut. Este imperios impunerea acestor reguli ptr a se putea stopa raspandirea acestui virus si a nu ajunge in situatia Italiei. Multumesc anticipat ptr aplecarea dvs catre aceasta rugaminte a mea.
Cum sa nu intri in panica cand te duci la magazine si nu mai găsești o pâine, mălai sau macar drojdie si faina sa faci o pâine.... pai normal ca intri in panica cand vezi refturile goale
Nu doresc sa mai treca cineva prin cosmaru de inundatii,Doamne Ajuta
ERA BINE DE SPUS, SCRIS, CA ACESTI ARBORI MELIFERI EVODIA HUPEHENSIS PROVIN (TRANSPORTATI PE CONT PROPRIU), DIN BANAT DE ING.ZOOT. ISTRATIE.D. DUMITRU. DEOARECE UN ,,OM" AL ROMAPISULUI CONSIDERA CA MULTIPLICAREA, PLANTAREA ACESTOR ARBORI REPREZINTA ,,INFRACTIUNE'" CUVINTE SPUSE IN PUBLIC DE FATA CU PRESEDINTELE ASOCIATIEI APICOLE PRAHOVENE - MOISE, ETC., AS RUGA UN PUNCT DE VEDERE, SA DAI CEZARULUI CE E AL CEZARULUI.
Curs valutar
EUR Euro 4.8288 0.0042
USD Dolarul SUA 4.4163 0.0030
GBP Lira sterlina 5.4966 0.0417
CHF Francul elvetian 4.5682 0.0036
XAU Gramul de aur 225.8515 -0.4651