Concertul "Saftita" revine pe scena Teatrului "Toma Caragiu"

03 Feb 2020 07:54
Concertul "Saftita" revine pe scena Teatrului "Toma Caragiu"
Comunicat de presa Teatrul Toma Caragiu Ploiesti: La inceput de primavara, doamnele, domnisoarele si toti cei care apreciaza muzica de calitate sunt invitati de Teatrul "Toma Caragiu" duminica, 8 martie, de la ora 18.30, in sala Teatrului, la concertul Saftita, un proiect conceput de Marius Mihalache, care anul trecut a fost recompansat cu Premiul special al Senatului UNITER.
O combinatie inedita intre sintetizatoare psihedelice si sunetele de tambal, caval sau flaut si alte instrumente clasice din folclorul romanesc, Saftita este o incursiune intr-o lume fascinanta ce face ca mesajul si esenta folclorului nostru sa fie transpuse intr-un limbaj universal.
Un exceptional artist al tambalului, Marius Mihalache a inceput sa cante la varsta de 6 ani, iar la 17 ani interpreta pe scena operei SCALA din Milano arii celebre compuse de Rahmaninov, Chopin, Schumann, Schubert sau Mozart. Unul dintre cele mai importante momente din cariera sa a fost intalnirea cu Chick Corea, alaturi de care a sustinut o serie de concerte. Inregistreaza alaturi de Gloria Gaynor, Nina Simone si de alti muzicieni cunoscuti pe plan mondial.
Interpret, compozitor, orchestrator, Marius Mihalache este muzicianul care a reusit sa confere tambalului valente, subtilitati si rezonante incredibile, rivalizand cu sonoritatile specifice muzicii clasice.
Alaturi de Marius Mihalache, pe scena vor fi prezenti Arabela Nicolau - voce, Marius Gagiu (Mandela) - flaut, caval si Nicu Baran - bass.

"Saftita" by Marius Mihalache inseamna muzica de calitate si artisti desavarsiti. "Saftita" by Marius Mihalache inseamna magie. (Simona Ionita, Agentia de Carte)
Sunete nebanuite se propaga miraculos din corzile instrumentului sau, iar, pe rand, colegii sai, Marius Gagiu (caval, flaut), Nicu Baran (ch. bass) si solista Arabela Nicolau intregesc un grup care fascineaza pur si simplu prin modul in care recompun si interpreteaza teme cunoscute din muzica populara si culta romaneasca. (Danut Deleanu, Miscarea de rezistenta)
Biletele se pot achizitiona de la Agentia de Bilete a Teatrului sau online, accesand link-ul https://ove.ro/saftita-3902. Pretul unui bilet este de 50 de lei.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677