Cum devine Sinaia ”Orașul Viitorului”/Un nou proiect va demara în zona istorică

28 May 2021 11:49
Cum devine Sinaia ”Orașul Viitorului”/Un nou proiect va demara în zona istorică
Autoritățile locale din Sinaia anunță că zona istorică a stațiunii intră într-un amplu proces de reabilitare prin proiectul “Eficiență energetică și extindere iluminat în zona istorică – Sinaia”. Este vorba despre unul dintre cele zece proiecte pentru care în anul 2019 a fost obținută finanțare europeană.
Prin acest proiect se urmărește ”armonizarea și punerea în valoare a zonei istorice cu prezentul, prin extinderea sistemului de iluminat public, modernizarea și eficientizarea acestuia, montarea de corpuri de iluminat cu LED și a unui sistem de telegestiune”.
În plus, autoritățile au mai precizat că 47 de străzi și alei vor scăpa de cabluri și vor intra în sistemul de telegestiune. ”Toți furnizorii de utilități și cablu vor lucra în paralel cu noi pentru introducerea în subteran a tuturor conductelor și cablurilor. Este o lucrare majoră care va crea un adevărat șantier. Sinăienii au văzut cum s-a transformat centrul orașului și ce a presupus acest proces. Vom avea grijă ca disconfortul din timpul lucrărilor să fie unul minim iar în final să ne bucurăm cu toții de noua față a zonei istorice”, a menționat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.
Valoarea totală a proiectului este de 2.436.581 euro iar lucrările vor dura 16 luni începând cu luna iulie 2020.
foto Primăria Sinaia

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677