Curtea de Apel Ploiesti, anunt privind suspendarea activității de judecată și a celei cu publicul

29 Jan 2020 16:37
Curtea de Apel Ploiesti, anunt privind  suspendarea activității  de judecată și a celei cu publicul
Adunările Generale ale Judecătorilor instanțelor din circumscripția Curții de Apel Ploiești au hotărât ca urmare a abrogării dispozițiilor legale ce consacră pensia de serviciu a magistraților, suspendarea activității de judecată și a celei cu publicul pe o perioadă nedeterminată, cu excepția cauzelor urgente.
În această perioadă, programul cu publicul la compartimentele Arhivă și Registratură și la Biroul de Informare și Relații Publice va fi redus, toate aceste informații fiind expres afișate pe site-urile instanțelor.
Această măsură se aplică de către Curtea de Apel Ploiești, Tribunalul Prahova, Tribunalul Dâmbovița, Tribunalul Buzău, Judecătoria Ploiești, Judecătoria Câmpina, Judecătoria Vălenii de Munte, Judecătoria Sinaia, Judecătoria Mizil, Judecătoria Răcari, Judecătoria Pucioasa, Judecătoria Moreni, Judecătoria Găești, Judecătoria Târgoviște (care suspendă activitatea pe o perioadă de două săptămâni începând cu data de 03.02.2020), Judecătoria Buzău, Judecătoria Râmnicu Sărat, Judecătoria Pogoanele.
Prin reglementarea constituțională dată statutului judecătorului și cel al procurorului, prin legea organică și normele europene, cât și prin jurisprudența Curții Constituționale și a Curții Europene a Drepturilor Omului, regimul pensiei de serviciu ține de statutul judecătorilor și procurorilor și împreună cu cel al salariilor, interdicțiilor și incompatibilităților(unice și speciale, conform art. 125 alin.3 din Constituția României, și art.5 - 11 din Legea nr.303/2004, modificată), constituie elemente din substanța independenței puterii judecătorești, garantată de legea fundamentală.

Ţinând seama că adoptarea măsurii de abrogare a pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate este, de asemenea, de natură a afecta însăşi activitatea instanţelor şi independenţa puterii judecătoreşti, magistraţii curţii îşi exprimă solidaritatea faţă de formele de protest manifestate de personalul auxiliar de specialitate.
sursa comunicat de presa Curtea de Apel Ploiesti

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
As dori sa știu dacă aceasta lege, respectiv 209/14.03.20 este valabila și dacă se întra în vacanta de paste... 06_20 04 20?
Domnule Director al DSP PRAHOVA VA ROG SA IMPUNETI SI SA CERETI MASURI MAI BUNE ( DURE) PTR CETATENII ROMANI VENITI ACASA SI CARE SUNT IN CARANTINA LA DOMICILIU. 1) Trebuiesc instintate primariile si organele de politie de pe raa localitatilor unde acestia locuiesc 2)Intrebati in ce spatii se autoizoleaza si cu ce membrii ai familiei unde vin sa locuiasca vor sta 3) In momentul in care vin in locuinta respectiva si intra in contact cu ceilalti membri ai familiei,obligatoriu si acestia trebuiesc sa intre in autoizolare. 4) Daca membrii ai familiei care ii primesc in domiciliul lor lucreaza ,trebuiesc intrebati unde lucreaza si luat legatura cu angajatorul lor care va fi anuntat ca acestia au rude care sunt in autoizolare la domiciliu si sa nu fie primiti la munca 5) Acestia( inclusiv gazdele-rudele)trebuiesc informate cu privire la respectarea carantinei ,autoizolarii si cu masurile care se iau in conditiile in care acestia nu respecta legea ( amenzile si inchisoarea) ptr a nu spune ca nu au stiut. Este imperios impunerea acestor reguli ptr a se putea stopa raspandirea acestui virus si a nu ajunge in situatia Italiei. Multumesc anticipat ptr aplecarea dvs catre aceasta rugaminte a mea.
Cum sa nu intri in panica cand te duci la magazine si nu mai găsești o pâine, mălai sau macar drojdie si faina sa faci o pâine.... pai normal ca intri in panica cand vezi refturile goale
Nu doresc sa mai treca cineva prin cosmaru de inundatii,Doamne Ajuta
ERA BINE DE SPUS, SCRIS, CA ACESTI ARBORI MELIFERI EVODIA HUPEHENSIS PROVIN (TRANSPORTATI PE CONT PROPRIU), DIN BANAT DE ING.ZOOT. ISTRATIE.D. DUMITRU. DEOARECE UN ,,OM" AL ROMAPISULUI CONSIDERA CA MULTIPLICAREA, PLANTAREA ACESTOR ARBORI REPREZINTA ,,INFRACTIUNE'" CUVINTE SPUSE IN PUBLIC DE FATA CU PRESEDINTELE ASOCIATIEI APICOLE PRAHOVENE - MOISE, ETC., AS RUGA UN PUNCT DE VEDERE, SA DAI CEZARULUI CE E AL CEZARULUI.
Curs valutar
EUR Euro 4.8254 -0.0043
USD Dolarul SUA 4.3983 0.0346
GBP Lira sterlina 5.4230 0.0134
CHF Francul elvetian 4.5607 -0.0049
XAU Gramul de aur 227.3269 -0.1902