Curtea de Apel Ploiesti, anunt privind suspendarea activității de judecată și a celei cu publicul

29 Jan 2020 16:37
Curtea de Apel Ploiesti, anunt privind  suspendarea activității  de judecată și a celei cu publicul
Adunările Generale ale Judecătorilor instanțelor din circumscripția Curții de Apel Ploiești au hotărât ca urmare a abrogării dispozițiilor legale ce consacră pensia de serviciu a magistraților, suspendarea activității de judecată și a celei cu publicul pe o perioadă nedeterminată, cu excepția cauzelor urgente.
În această perioadă, programul cu publicul la compartimentele Arhivă și Registratură și la Biroul de Informare și Relații Publice va fi redus, toate aceste informații fiind expres afișate pe site-urile instanțelor.
Această măsură se aplică de către Curtea de Apel Ploiești, Tribunalul Prahova, Tribunalul Dâmbovița, Tribunalul Buzău, Judecătoria Ploiești, Judecătoria Câmpina, Judecătoria Vălenii de Munte, Judecătoria Sinaia, Judecătoria Mizil, Judecătoria Răcari, Judecătoria Pucioasa, Judecătoria Moreni, Judecătoria Găești, Judecătoria Târgoviște (care suspendă activitatea pe o perioadă de două săptămâni începând cu data de 03.02.2020), Judecătoria Buzău, Judecătoria Râmnicu Sărat, Judecătoria Pogoanele.
Prin reglementarea constituțională dată statutului judecătorului și cel al procurorului, prin legea organică și normele europene, cât și prin jurisprudența Curții Constituționale și a Curții Europene a Drepturilor Omului, regimul pensiei de serviciu ține de statutul judecătorilor și procurorilor și împreună cu cel al salariilor, interdicțiilor și incompatibilităților(unice și speciale, conform art. 125 alin.3 din Constituția României, și art.5 - 11 din Legea nr.303/2004, modificată), constituie elemente din substanța independenței puterii judecătorești, garantată de legea fundamentală.

Ţinând seama că adoptarea măsurii de abrogare a pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate este, de asemenea, de natură a afecta însăşi activitatea instanţelor şi independenţa puterii judecătoreşti, magistraţii curţii îşi exprimă solidaritatea faţă de formele de protest manifestate de personalul auxiliar de specialitate.
sursa comunicat de presa Curtea de Apel Ploiesti

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Ok Dar cand dai traseu dupa 4 5 luni pe banii mei astept cand am dreptul sa dau de 15 ori cu un dosar ...ori acu abia daca dai de 2 ori traseu cu un dosar
https://youtu.be/sRwoexMXbvE
https://youtu.be/sRwoexMXbvE videoclip
Mai bine le scoateti voucherele si asa le da pe munca de la privat Si ati nenorocit turismu cu ele .. Toti ciobanii si samantarii ..taranii au ajuns la hotel de 4 stele sa faca ciorba in camera si figuri pe burta goala .. Hoteluri unde venea lume buna nu saracii pe gratis
Merita mult mai mult decat o mașină dar sa.speram ca este un început
Curs valutar
EUR Euro 4.8026 0.0192
USD Dolarul SUA 4.4462 0.0155
GBP Lira sterlina 5.7406 0.0332
CHF Francul elvetian 4.5258 0.0180
XAU Gramul de aur 233.5122 4.0854