Declarația politică a Cătălinei Bozianu, deputat PMP, cu privire la argumentele acesteia pentru care Viorica Dancila și echipa sa trebuie să plece

09 Oct 2019 12:28
În săptămâna moțiunii de cenzură, Catalina Bozianu, deputat PMP, a trecut în revistă, într-o declarație politică, cele mai importante argumente pentru care Viorica Dăncilă și echipa sa trebuie să plece. Va prezentam mai jos declaratia integrala a acesteia:

"Săptămâna aceasta este una decisivă pentru viitorul imediat al României. De votul Parlamentului la moțiunea de cenzură depusă de noi, reprezentanții partidelor de opoziție, depinde acest viitor. Fie continuăm să mergem către nicăieri prin mlaștina în care ne-a afundat guvernul Dăncilă, fie ne dăm o șansă de a ieși la drum. Argumentele pentru care acest guvern trebuie să plece sunt multe, iar textul moțiunii le cuprinde, în detaliu, pe toate. Cred însă că este de datoria fiecăruia dintre noi să le reia și să le expună, cu propriile cuvinte, în fața oamenilor care au investit încredere în noi.
Guvernul Dăncilă trebuie să plece pentru că a compromis dezvoltarea economică a țării prin absența investițiilor semnificative în infrastructură și a generat premisele unui dezastru financiar al țării, prin măririle excesive ale veniturilor unor segmente ale populației, plătite de la bugetele de stat. Am lucrat în administrația publică locală și știu cât de mici erau salariile în sectorul bugetar. Am părinți pensionari și știu cât de greu le este pensionarilor români să trăiască fără grija zilei de mâine. În același timp, însă, nu cred că măririle exagerate de salarii și de pensii, în absența investițiilor, le fac un bine românilor. Dimpotrivă. Țara stagnează economic, iar majorarea veniturilor se pierde în inflație.
Guvernul Dăncilă trebuie să plece pentru că a ridicat clientelismul politic la rang de politică de stat în structurile administrației publice centrale și locale. Avem ministere, agenții guvernamentale și instituții deconcentrate conduse și umplute până la refuz cu rude, prieteni și membri PSD apropiați de mai-marii partidului, baroni naționali și locali. Nici măcar Poliția nu a scăpat de acest fenomen, așa cum o demonstrează cazul Caracal. În marea lor majoritate, acești oameni puși în funcții publice nu au demonstrat niciun pic de pricepere în exercitarea lor. Dimpotrivă. Avem cea mai incompetentă administrație publică din ultimii 30 de ani.
Guvernul Dăncilă trebuie să plece pentru că pune în pericol viitorul copiilor noștri. Absența investițiilor în școli și în dotări, precum și accentuarea haosului din programele școlare sunt efectul nepăsării și al incompetenței crase acestei guvernări în domeniul învățământului. Nici nu avea cum să fie altfel, din moment ce miniștrii Educației și ai Culturii care s-au succedat în acest guvern sunt oamenii cei mai slabi la minte din garnitura pe care a propus-o PSD.
În fine, guvernul Dăncilă trebuie să plece pentru că a compromis pentru multă vreme ideea că a fi competent, muncitor, onest și dedicat funcției publice sunt premisele fără de care succesul în politică ar trebui să fie imposibil. Guvernul Dăncilă trebuie să plece pentru a da o șansă însănătoșirii economice, morale și chiar mintale a țării. Să sperăm că, la finalul zilei de joi, acest guvern va fi deja istorie. O filă neplăcută de istorie a României..."

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677