Din nou se schimba scenariile de lucru in unitatile prahovene de invatamant. Afla unde se invata exclusiv online, dar si ce alte masuri s-au luat in Prahova!

13 Oct 2020 19:56
Din nou se schimba scenariile de lucru in unitatile prahovene de invatamant. Afla unde se invata exclusiv online, dar si ce alte masuri s-au luat in Prahova!
Informare de presă privind ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova din 13 octombrie 2020

​Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a întrunit astăzi, 13 octombrie 2020, ora 18:00, într-o nouă ședință extraordinară, organizată în sistem audioconferință, pentru a supune dezbaterii și aprobării Hotărârea nr.59/13.10.2020 pentru modificarea scenariilor de lucru pentru mai multe unități de învățământ, situații generate fie de creșterea/scăderea ratei de infectare cu SARS-CoV-2, raportată la mia de locuitori, fie de apariția unor cazuri de COVID-19 în rândul elevilor și/sau personal didactic și auxiliar, și Hotărârea nr. 60/13.10.2020 privind aprobarea unor noi măsuri pentru combaterea răspândirii infecției cu noul coronavirus.
​Prin Hotărârea nr. 59/13.10.2020 au fost dispuse următoarele:
​Pentru 14 unități de învățământ preuniversitar din județul Prahova se dispune desfășurarea activităților didactice prin participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție (Scenariul 1), la propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, avizate de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova, astfel:
Liceul Teoretic "Gr. Tocilescu" Mizil
Școala Gimnazială Salcia
Școala Gimnazială "Gh. Costescu" Aluniș plus structuri
Școala Gimnazială comuna Apostolache plus structuri
Școala Gimnazială Bertea plus structuri
Școala Gimnazială comuna Brazi plus structuri
Școala Gimnazială "Prof. Oprea Mihai" Negoiești comuna Brazi plus structuri
Școala Profesională comuna Cerașu plus structuri
Școala Gimnazială comuna Fântânele plus structuri
Liceul Teoretic Filipeștii de Pădure - cu excepția cls. I B
Grădinița pp nr. 2 Filipeștii de Pădure plus structuri
Școala Gimnazială comuna Gornet plus structuri
Școala Gimnazială comuna Măgureni plus structuri
Școala Gimnazială Lacul Turcului comuna Balta Doamnei

​Pentru alte 20 de unități de învățământ preuniversitar din județul Prahova enumerate mai jos, se dispune desfășurarea activităților didactice prin participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și venirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție (Scenariul 2), la propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, avizate de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova, astfel:
Școala Gimnazială comuna Vâlcănești cu structuri
Școala Gimnazială comuna Scorțeni plus structuri
Liceul "Carol I" Plopeni plus structuri
Grădinița pn și pp "Frunza de stejar" Plopeni
Școala Gimnazială "Radu și Severa Novian" comuna Adunați plus structuri
Școala Gimnazială comuna Baba Ana plus structuri
Școala Gimnazială comuna Cocorăștii Colț plus structuri
Școala Gimnazială Cocorăștii Mislii plus structuri
Școala Gimnazială comuna Colceag plus structuri
Școala Gimnazială Vărbila comuna Iordăcheanu plus structuri
Școala Gimnazială Provița de Jos plus structuri
Școala Gimnazială comuna Tinosu plus structuri
Școala Gimnazială "I. Ionescu" comuna Valea Călugărească plus structuri
Școala Gimnazială Dârvari comuna Valea Călugărească plus structuri
Școala Gimnazială Nedelea comuna Ariceștii Rahtivani plus structuri
Școala Gimnazială Loloiasca comuna Tomșani
Grădinița pp. nr. 33 Ploiești
Școala Gimnazială "D. Sfetescu" comuna Albești Paleologu și Școala Gimnazială "Lizeta Paul Grecianu" Cioceni comuna Albești Paleologu
Școala Gimnazială "Mitropolit Pimen Georgescu" comuna Provița de Sus
Școala Gimnazială "Gr. Moisil" Ploiești " cls. Pregătitoare I A



​Pentru 21 de unități de învățământ preuniversitar din județul Prahova se dispune suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea "față în față" și trecerea la Scenariul 3 (participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online), la propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, avizate de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova, pe o perioadă de 14 zile.
În perioada de suspendare a cursurilor conducerile acestor instituții de învățământ vor dispune realizarea următoarelor activități obligatorii:
a) curățenia și aerisirea claselor/sălilor;
b) dezinfecția curentă și terminală a spațiilor instituției de învățământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete;
c) pe perioada celor 14 zile de suspendare toți contacții direcți din cadrul instituției de învățământ ai cazurilor confirmate vor fi izolați/carantinați la domiciliu.
​​Unitățile de învătâmânt preuniversitar pentru care se dispune trecerea la Scenariul 3, sunt:
Colegiul "Ferdinand I" comuna Măneciu " cls. I A
Școala Gimnazială " Ing. Gheoghe Panculescu" Vălenii de Munte
Grădinița "Castelul Piticilor" comuna Adunați, structură a Școlii Gimnaziale "Radu și Severa Novian" comuna Adunați " 1 GRUPA
Liceul Tehnologic Energetic Câmpina "
cls. IX A
Școala Gimnazială "Mitropolit Pimen Georgescu" comuna Provița de Sus " cls. I
C.N. "I. L. Caragiale" Ploiești " cls. XII D
Liceul Tehnologic "Elie Radu" Ploiești
Școala Gimnazială Păulești plus structuri
Grădinița pn Lunca Prahovei comuna Măgureni " GRUPA MICĂ
Grădinița pp nr. 40 Ploiești " GRUPA MIJLOCIE
Școala Gimnazială "George Coșbuc" Ploiești " cls. I B
Școala Gimnazială comuna Poseștii Pământeni " cls. VII
Școala Gimnazială " Înv. Radu Ion" Vadu Părului comuna Albești Paleologu " cls. O plus cls. I
Grădinița pn Cocorăștii Mislii " GRUPA MICĂ
Liceul "Carol I" Plopeni " cls. IX C
Grădinița pp nr. 9 Câmpina " 1 GRUPĂ
CN "Al. I. Cuza" Ploiești " cls. VIII B
Grădinița pp Sf. Mucenic Mina
Colegiul "Spiru Haret" Ploiești
Școala Gimnazială "N. Urechia" Bușteni "
cls. VIII
Școala Gimnazială comuna Berceni " cls. VI



​Prin Hotărârea nr. 60/13.10.2020 au fost dispuse următoarele:
​Obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise din județul Prahova, cum ar fi: piețe, târguri/oboare, gări, autogări, stații pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă, cu excepția persoanelor care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante și a copiilor cu vârsta mai mică de 5 ani. Administratorii, respectiv proprietarii spațiilor publice deschise vor afișa la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile respective.
​Pentru unitățile administrativ teritoriale: Poienarii Burchii, Păulești, Surani, Breaza, Blejoi, Plopu, Albești-Paleologu, Gura Vadului, Bănești, Sălciile, Târgșorul Vechi, Cocorăștii Mislii, Băicoi, Păcureți, Urlați, Fulga, Baba Ana, Măneciu, Bătrâni, Plopeni, Ciorani, Ploiești, Filipeștii de Târg, Bălțești, Poiana Câmpina, Mănești, Gherghița, Câmpina și Adunați, din județul Prahova, în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 de locuitori, se dispune:
​- toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici au obligația analizării modului de desfășurare a activității în vederea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil se recomandă decalarea programului de lucru;
​- activitatea restaurantelor și a cafenelelor în interiorul clădirilor, inclusiv din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este limitată la maximum 50% din capacitate, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară stabilite prin lege;
​- activitatea teraselor aflate în aer liber este limitată la maximum 50% din capacitate cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară stabilite prin lege;
​- desfășurarea activității cu publicul a operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc la maximum 50% din capacitate și cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară stabilite prin lege.
Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din unitățile administrativ teritoriale menționate mai sus vor identifica operatorii economici care desfășoară astfel de activități și le vor aduce la cunoștință dispozițiile hotărârii CJSU.

Instituția Prefectului " Județul Prahova
13 octombrie 2020

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677