Doctorul Alexandru Rafila a prezentat astazi la Ploiești programul PSD pentru Sănatate - VIDEO

24 Nov 2020 18:33
Doctorul Alexandru Rafila a prezentat astazi la Ploiești programul PSD pentru Sănatate - VIDEO
La comanda PSD Prahova/CUI MF: 11200020 Doctorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a prezentat astazi, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Ploiești programul PSD pentru Sănatate.

“Ne dorim foarte mult sa comunicam in primul rand programul de guvernare, in al doilea rand mesajele noastre sa fie transmise prin dumneavoastra. Avem astazi alaturi de noi pe domnul profesor doctor Alexandru Rafila, un specialist in microbilogie si o persoana avizata in ceea ce inseamna COVID-19. Domeniu pe care astazi vrem sa-l prezentam este domeniul sanatatii. Vom avea cu suguranta si alte astfel de intalniri in masura in care vom putea desfasura astfel de intalniri astfel incat sa prezentam programul de guvernare asa cum trebuie pentru ca noi chiar avem solutii pentru absolut toate domeniile pe care ni le-am propus sa le abordam in viitoarea Guvernare PSD”, a spus in deschiderea conferintei Bogdan Toader, presedinte PSD Prahova si candidat al formatiunii politice la Camera Deputatilor.

Potrivit medicului Alexandru Rafila, prin programul PSD in domeniul sanatatii, se doreste dezvoltarea asistentei medicale primare si anume medicina de familie in special in mediul rural. Se propune infiintarea unei retele de cel putin 800 de centre medicale comunitare care sa includa nu numai medici de familie ci si asistenti medicali, asistenti comunitari, asistenti sociali, moasa si eventual un medic stomatolog.

“Judetul Prahova, care este un judet cu o infrastructura urbana dezvoltata, ar trebui sa poata sa ofere servicii de asistenta medicala ambulatorie de specialitate, acces usor la investigatii, spitalizare de zi in conditii foarte bune si lucrul acesta s-ar putea face prin dezvoltarea acestor centre ambulatorii de specialitate care ar trebui sa fie cuplate cu ceea ce numim noi un centru unic de programare al pacientilor pentru fiecare centru de medicina ambulatorie care sa permita o programare a pacientilor la serviciile medicale fara asteptare prungita.”, a afirmat dr. Alexandru Rafila.

In programul PSD este inclusa si dezvoltarea infrastructurii spitalicesti prin constructia unor noi spitale locale si regionale, dar si o atentie mai mare asupra resursei umane din sistemul medical. Alexandru Rafila a vorbit astazi la Ploiesti si despre situatia actuala a pandemiei si despre masurile care trebuue luate pentru prevenirea raspandirii noului coronavirus.


COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
REGRETE ETERNE DL PROFEOSR GABOR SORIN
La munca cand naiba va duceti ?? Ca doar pe dn1 stati non stop Poluati zona rau ..cica covid
De ce nu mai functioneaza telecabina Busteni-Babele pentru publicul larg? 1) Pe data de 31 decembrie 2020 la ora 8:45 telecabina nu functiona si soferii de trasee cu masini 4X4 mi-au comunicat ca nu circula din cauza vantului. Am urcat pe Jepii Mici si am ajuns pana pe creasta. In jurul pranzului o telecabina a urcat sus la Babele. Pe creasta adia vantul din cand in cand...nu batea tare. Deci a fost un pretext "motivul" de vant puternic, avand in vedere ca am testat singura si o telecabina a urcat. 2) Pe 31 seara si pe data de 1 ianuarie toats ziua am sunat de mai multe ori la numerele de telefon afisate (atat cel de fix unde nu raspundea nimeni, cat si cel de mobil care era inchis). 3) Pe 2 ianuarie la 15:35 o telecabina cu cateva persoane (printre care si un copil cu geaca roz si caciula alba) a urcat pana la Babele. Telecabina teoretic iar nu circula din cauza vantului. In dimineata zilei de 2 ianuarie o prietena de-a mea incercat sa vorbeasca cu 2 persoane de la telecabina, li s-a adresat, dar persoanele respective au intors capul...si la telefon in continuare nu raspundea nimeni. De ce nu mai circula telecabina pentru publicul larg si nici nu raspunde nimeni la telefon sau fata in fata cand ii intrebi? Mentionez ca am poze si filmulete.
Lacrimi,lacrimi ! Odihna vesnica ! Respect pentru tot ! Un DOMN,un OM, un PROFESIONIST cu o modestie si o blandete cum rar mai intalnesti !! Drum lin catre stele DOMNULE DOCTOR !!
SARBATORI FERICITE ! DORESC SA PARTICIP CA ASISTENT MEDICAL SI SA SUSTIN SISTEMUL MEDICAL IN EFORTUL DEPUS PENTRU SANATATEA POPULATIEI
Curs valutar
EUR Euro 4.8737 0.0009
USD Dolarul SUA 4.0172 0.0114
GBP Lira sterlina 5.4853 0.0155
CHF Francul elvetian 4.5274 0.0174
XAU Gramul de aur 239.4568 2.5767