Eveniment muzical de excepție, la Bușteni

14 Nov 2017 15:05
Eveniment muzical de excepție, la Bușteni
Sâmbătă, 18 noiembrie 2017, începând cu orele 18.00, publicul prezent în sala de spectacole a Centrului Cultural "Aurel Stroe" se va putea delecta cu arii din lucrări celebre, susținute de Corul Academic "Divina Armonie" în cadrul unui concert coral aniversar la împlinirea a 20 de ani de la înființare.
Din impresionantul program al serii vor face parte unele lucrări de calibru semnate de compozitori a căror valoare a fost și va rămâne incontestabilă.Vor răsuna lucrări de Johann Strauss, Giaccomo Puccini, Franz Lehar sau Pietro Mascagni.
Această formație muzicală este un ansamblu artistic format din studenți și absolvenți ai facultăților de muzică din țară și de peste hotare, aflându-se sub tutela fundației "Cavalerii Daciei" Club Unesco București.
Obiectivele acestei formații muzicale de o notorietate aparte sunt deosebite și vizează promovarea culturii muzicale naționale și universale, precum și consacrarea tinerelor talente ce reușesc să se înscrie în spectrul muzicii vocale, camerale și simfonice. Se pune în primul rând accentul pe afirmarea spiritualității creștin-ortodoxe nu numai din țara noastră, ci și din spațiul creștin european și adiacent. Asttfel se urmărește un ideal nobil, și anume acela al îmbogățirii în primul rând a patrimoniului național muzical cu noi și certe valori interpretative.
Divina Armonie este un cor care își desfășoară activitatea în cadrul fundației "Cavalerii Daciei" care este condusă de către domnul diplomat economist Ionel Ilie Ciuclea în calitate de președinte. Directorul general al acestui ansamblu este distinsa doamnă profesor Paula Ciuclea. Domnia sa a fost prima doamnă din România medaliată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel cu distincția "Crucea Maria Brâncoveanu" în 16 august 2014 cu prilejul aniversării a 300 de ani de la martiriul familiei domnitorului Constantin Brâncoveanu.
Corul academic "Divina Armonie" s-a constituit inițial într-o formație muzicală de gen a bisericii "Sfântul Gheorghe Nou" din București. Lucrurile au luat o turnură deosebită în momentul în care repertoriul a fost lărgit datorită calităților interpretative deosebite de care au dat dovadă membrii acestei formații.
Interpreții pot încânta auditoriul oricând cu muzică religioasă, folclorică, muzică de operă, operetă și lucrări vocal simfonice, ceea ce reprezintă o notă inedită și, în același timp, un prilej de laudatio pentru această formație muzicală. Din palmaresul corului academic "Divina Armonie" fac parte în prezent nouă albume audio (casete și CD-uri), iar catalogul manifestărilor artistice la care această valoroasă formație muzicală a participat este unul de invidiat pentru orice formație de gen. Amintim: festivalurile, turneele și concursurile internaționale de la Siracusa (Italia), Catania, Republica Moldova, Bulgaria, Austria, Franța, Polonia și Grecia.
Marile scene muzicale ale țării au fost gazde generoase ale acestui cor, iar numeroase posturi de radio și televiziune și-au încântat auditoriul cu lucrări interpretate de această formație, timp în care publicațiile de specialitate nu au ezitat să ofere spații editoriale largi unor comentarii referitoare la calitatea muzicii pe care o poate oferi publicului meloman.
Realizările musicale alfate în repertoriul corului academic "Divina Armonie" sunt impresionante. De aceea considerăm că trebuie menționată în acest context punerea în scenă a unor lucrări musicale ample, alături de orchestre de prestigiu cum ar fi cea a Filarmonicii din Giurgiu, din Pitești și din Târgoviște. S-au executat cu mare măiestrie și au fost aplaudate de către publicul meloman la scenă deschisă lucrări ai unor maeștri de talie internațională, cum ar fi W.A. Mozart, G.Verdi, G.Rossini. Colaborarea cu muzica reprezentativă a Ministerul Apărării Naționale și cu orchestra de estradă "Angely’s" a fost una deosebit de fructuoasă, constând în numeroase concerte susținute la Studioul "Mihail Jora" al Radiodifuziunii Române, Teatrul Național, Sala Palatului, Sala Ministerului Administrației și Internelor, precum și în Piața Sfatului din Brașov.
Intrarea este liberă!

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677