FOTO Concursul anual de istorie comărniceană/O tradiție de un sfert de secol

08 Nov 2019 15:39
Elevii școlilor din Comarnic s-au întrecut, joi, în cadrul competiției anuale de istorie a localității: "Comarnicul de la prima atestare documentară până în zilele noastre", organizat de Primăria Comarnic și Biblioteca Liceului "Simion Stolnicu" din oraș.
"A devenit deja un moment îndelung așteptat de școlarii din localitate, care în fiecare toamnă își testează cunoștințele istorice și fac față cu brio întrebărilor adresate de profesorii de profil, dascălii care cu răbdare și determinare le-au inspirat dragostea pentru trecutul nostru ca veche așezare pastorală și oraș bine dezvoltat în epoca industrială", au transmis reprezentanii Primariei Comarnic.
În competiție s-au inscris elevii de la Liceul "Simion Stolnicu" și Școlile Gimnaziale Nr. 2 din Vatra Sat și Poiana.
Întrebările la care au fost nevoiți să răspundă, contra timp, concurenții au vizat perioade diferite din istoria orașului Comarnic, de la momentul primei împroprietăriri a localnicilor, la înființarea primei fabrici din localitate sau prezentarea caracteristicilor broderiei din Comarnic.
La final, juriul și-a desemnat câștigătorii! Elevii Școlii Nr. 2 Vatra Sat au câștigat Premiul I la ediția 2019 a Concursului "Comarnicul de la prima atestare documentară până în zilele noastre!". Poziția a II-a a podiumului a fost ocupată de elevii Liceului "Simion Stolnicu", în vreme ce Școala Nr. 2 Poiana a ocupat Locul al III-lea.
"Concursul devenit deja tradiție, început încă din decembrie 1994 la inițiativa directorului de atunci al Casei de Cultură Comarnic, prof. Florian Bârsan, a fost continuat cu regularitate până în 1999. A fost apoi întrerupt, din păcate, timp de mai mulți ani, pentru ca, iată, acesta să fie reluat în a doua decadă a secolului XXI, grație implicării profesorilor de istorie din oraș: d-na prof. Cristina Ilincuța, prof. Laurențiu Dragnea, prof. Mihail Costea. În egală măsură, de aprecierea noastră se poate bucura d-na bibliotecar Mihaela Anghelache, mereu apropiată de elevi și moderator al acestui concurs de câțiva ani încoace, dar și Mihai Bărbulescu, consilier cultural în cadrul Primăriei Comarnic și gazda competiției", au adaugat reprezentanii Primariei Comarnic.


COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677