FOTO Concursul anual de istorie comărniceană/O tradiție de un sfert de secol

08 Nov 2019 15:39
Elevii școlilor din Comarnic s-au întrecut, joi, în cadrul competiției anuale de istorie a localității: „Comarnicul de la prima atestare documentară până în zilele noastre”, organizat de Primăria Comarnic și Biblioteca Liceului „Simion Stolnicu” din oraș.
"A devenit deja un moment îndelung așteptat de școlarii din localitate, care în fiecare toamnă își testează cunoștințele istorice și fac față cu brio întrebărilor adresate de profesorii de profil, dascălii care cu răbdare și determinare le-au inspirat dragostea pentru trecutul nostru ca veche așezare pastorală și oraș bine dezvoltat în epoca industrială", au transmis reprezentanii Primariei Comarnic.
În competiție s-au inscris elevii de la Liceul „Simion Stolnicu” și Școlile Gimnaziale Nr. 2 din Vatra Sat și Poiana.
Întrebările la care au fost nevoiți să răspundă, contra timp, concurenții au vizat perioade diferite din istoria orașului Comarnic, de la momentul primei împroprietăriri a localnicilor, la înființarea primei fabrici din localitate sau prezentarea caracteristicilor broderiei din Comarnic.
La final, juriul și-a desemnat câștigătorii! Elevii Școlii Nr. 2 Vatra Sat au câștigat Premiul I la ediția 2019 a Concursului „Comarnicul de la prima atestare documentară până în zilele noastre!”. Poziția a II-a a podiumului a fost ocupată de elevii Liceului „Simion Stolnicu”, în vreme ce Școala Nr. 2 Poiana a ocupat Locul al III-lea.
"Concursul devenit deja tradiție, început încă din decembrie 1994 la inițiativa directorului de atunci al Casei de Cultură Comarnic, prof. Florian Bârsan, a fost continuat cu regularitate până în 1999. A fost apoi întrerupt, din păcate, timp de mai mulți ani, pentru ca, iată, acesta să fie reluat în a doua decadă a secolului XXI, grație implicării profesorilor de istorie din oraș: d-na prof. Cristina Ilincuța, prof. Laurențiu Dragnea, prof. Mihail Costea. În egală măsură, de aprecierea noastră se poate bucura d-na bibliotecar Mihaela Anghelache, mereu apropiată de elevi și moderator al acestui concurs de câțiva ani încoace, dar și Mihai Bărbulescu, consilier cultural în cadrul Primăriei Comarnic și gazda competiției", au adaugat reprezentanii Primariei Comarnic.


COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
O RUSINE ACEST pitigoi
Dece depuneri de coroane la catedrala sf ioan si nu la statuia lui Mihai Viteazul ce treaba are biserica cu 1decembrie?faceti o mare greseala
Cine este
Am trecut pe acolo la ora 16. Era foarte mare aglomerație. Eu voiam să merg către Câmpina. Ca sa evit aglomeratia,a trebuit să fac dreapta spre Baicoi,să întorc la prima intersecție. Am auzit prin stația de emisie receptie ca trebuie sa treaca o delegație dinspre Sinaia către Ploiești si sunt echipaje la fiecare intersecție cu DN1.Am intors la prima intersecție cu Baicoi,spunandu-i agentului de poliție ca ma îndrept către Câmpina si ca la intersecția cu Floresti o sa se întâmple un accident,fiind mare aglomerație,daca polițiștii de acolo nu o sa dirijeze circulatia. Foarte liniștit,mi-a spus sa întorc direct prin spatele lui. Mi-am continuat drumul către Campina,incetinind in dreptul agenților de poliție la intersecția cu Floresti,spunându-le să dirijeze circulatia in loc sa stea cu mâinile în șolduri. După aproximativ 3 ore m-am intors către Filipestii de Padure,unde circulatia era blocată din cauza unui accident grav. De ce in loc sa prevină,poliția pe care noi o plătim,trebuie să constate? Este normal ca atatia oameni nevinovati sa aiba de suferit din cauza unor incompetenți?
Buna ziua as dori un tort cu cifra 30. Imi puteti spune un pret? Multumesc
Curs valutar
EUR Euro 4.7791 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.2931 -0.0193
GBP Lira sterlina 5.6655 -0.0060
CHF Francul elvetian 4.3703 -0.0082
XAU Gramul de aur 203.5745 0.1516