FOTO Concursul anual de istorie comărniceană/O tradiție de un sfert de secol

08 Nov 2019 15:39
Elevii școlilor din Comarnic s-au întrecut, joi, în cadrul competiției anuale de istorie a localității: „Comarnicul de la prima atestare documentară până în zilele noastre”, organizat de Primăria Comarnic și Biblioteca Liceului „Simion Stolnicu” din oraș.
"A devenit deja un moment îndelung așteptat de școlarii din localitate, care în fiecare toamnă își testează cunoștințele istorice și fac față cu brio întrebărilor adresate de profesorii de profil, dascălii care cu răbdare și determinare le-au inspirat dragostea pentru trecutul nostru ca veche așezare pastorală și oraș bine dezvoltat în epoca industrială", au transmis reprezentanii Primariei Comarnic.
În competiție s-au inscris elevii de la Liceul „Simion Stolnicu” și Școlile Gimnaziale Nr. 2 din Vatra Sat și Poiana.
Întrebările la care au fost nevoiți să răspundă, contra timp, concurenții au vizat perioade diferite din istoria orașului Comarnic, de la momentul primei împroprietăriri a localnicilor, la înființarea primei fabrici din localitate sau prezentarea caracteristicilor broderiei din Comarnic.
La final, juriul și-a desemnat câștigătorii! Elevii Școlii Nr. 2 Vatra Sat au câștigat Premiul I la ediția 2019 a Concursului „Comarnicul de la prima atestare documentară până în zilele noastre!”. Poziția a II-a a podiumului a fost ocupată de elevii Liceului „Simion Stolnicu”, în vreme ce Școala Nr. 2 Poiana a ocupat Locul al III-lea.
"Concursul devenit deja tradiție, început încă din decembrie 1994 la inițiativa directorului de atunci al Casei de Cultură Comarnic, prof. Florian Bârsan, a fost continuat cu regularitate până în 1999. A fost apoi întrerupt, din păcate, timp de mai mulți ani, pentru ca, iată, acesta să fie reluat în a doua decadă a secolului XXI, grație implicării profesorilor de istorie din oraș: d-na prof. Cristina Ilincuța, prof. Laurențiu Dragnea, prof. Mihail Costea. În egală măsură, de aprecierea noastră se poate bucura d-na bibliotecar Mihaela Anghelache, mereu apropiată de elevi și moderator al acestui concurs de câțiva ani încoace, dar și Mihai Bărbulescu, consilier cultural în cadrul Primăriei Comarnic și gazda competiției", au adaugat reprezentanii Primariei Comarnic.


COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari !
Separatoarele cred ca sunt sfinte. Astăzi de dimineata ma îndreptam către Ploiești și un batranel cu Cielo a făcut același lucru...a întors pe liniile dublu continuu. Eu merg destul de des către Ploiești ,este imposibil ca de la Albaștri pana la Chitorani sa nu vad cel puțin doi INCONȘTIENȚI
Nu se află pe teren niciun echipaj de poliție, a fost chemat de unul dintre localnici,
Asa lege proasta ca la noi nu se mai gaseste findca eu ca frate acelei fete am vazut cum acel puști ia păcălit 2 zile si el era pitit chiar lângă casa....având complice chiar pe tatăl lui,,,pentru asa infracțiune merita exact cum.a murit si ea
Wow.....judecatorii aia sunt corupti sau cum? Omori cu intentie pe cineva si ii da doar 10 ani????INCREDIBIL......oameni platiti de noi cu sute de milioane pe luna. Bravo justitia romana
Curs valutar
EUR Euro 4.8421 -0.0011
USD Dolarul SUA 4.3983 -0.0070
GBP Lira sterlina 5.3915 -0.0387
CHF Francul elvetian 4.5368 -0.0068
XAU Gramul de aur 243.7483 2.0211