FOTO: Primaria Baicoi, singura administratie publica din judet care, dupa Revolutie, va deschide un cinematograf. Acesta face parte dintr-un centru cultural modern ce se va realiza in Baicoi

11 Dec 2019 10:55
Primaria orasului Baicoi are un proiect ambitios. Vorbim despre realizarea, din fonduri europene, a unui centru cultural unic in Prahova, pe spațiul fostului spital de hepatită din localitate. Terenul respectiv, situat in apropierea primariei, are un trecut deosebit, a fost domeniu boieresc, apartinand printesei Cleopatra Trubeţkoi. Aceasta a fost căsătorită cu prințul Serghei Trubeţkoi, nepotul țarului Nicolae I fost colonel în armata rusă în 1828.
Centrul cultural presupune refacerea unei vechi construcții la care se vor pastra elementele arhitecturale, dar și ridicarea unei clădiri noi. Astfel, în vechea clădire reconsolidată se vor desfășura ateliere de pictură, teatru, muzică, instrumente muzicale, dansuri și un club al pensionarilor. Asta în timp ce în clădirea nouă va exista o sală de spectacole cu o capacitate de 400 de locuri, o sală de cinematograf și o sală de conferințe. Astfel, Primaria Baicoi va fi singura administratie publica din judet si probabil printre singurele din tara care dupa Revolutie incoace va deschide un cinematograf.
Același proiect presupune și modernizarea curții ce se întinde pe o suprafață de 7000 m² unde vor fi montate băncuțe și vor fi amenajate alei. Totodată, în cadrul aceluiași proiect sunt prinse amenajarea de trotuare și piste de biciclete.

“Proiectul are două componente, cuprinde componenta socială prin care facem Centrul Social Recreativ și a doua componentă care are în vedere dezvoltarea polului din Centrul Cultural. Astfel că vor face vom face piste de biciclete și trotuare și vom uni Cartierul Tufeni de Centrul Cultural prin aceste investiții. Pista de biciclete și trotuarele vor porni de la Centrul Cultural si se va merge pe străzile Baicului, Popa Șapcă, Primăverii, Morii, astfel ajungem în cartierul Tufeni și ne întoarcem pe străzile Tufenilor, Horia, Republicii, Unirii la Centrul Cultural. În acest proiect vom face aproximativ 15 km de piste de biciclete și trotuare”, a declarat pentru prahova-news.ro Marius Constantin, primarul orasului Baicoi.
Investiția se ridică la aproxinativ 13 milioane de lei. Proiectul a fost aprobat si cel mai probabil contractul se va semna anul acesta. Lucrarile vor dura aproximativ doi ani.

COMENTARII

64x64

Constamtin Nicolae

Felicitări!

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Cei de la HidroPh au asteptat sa se colmateze captarea ca sa intervina? Orice captare se verifica si se curata zilnic, nu astepti ca sa lasi locuinte, case de vacanta, pensiuni, hoteluri fara apa(este a patra zi) si implicit fara turisti. Nepasarea, nesimtirea e la cote alarmante la Hidro. Cine acopera pagubele produse celor de mai sus? Sa nu mai vorbim de disconfortul creat tuturor. Macar sa fi avut bunul simt sa-si ceara scuze si fi dus apa cu cisterna locuitorilor afectati.
Buna ziua n-am unde sa stau stau pe străzi n-am unde
Felicitări!
O RUSINE ACEST pitigoi
Dece depuneri de coroane la catedrala sf ioan si nu la statuia lui Mihai Viteazul ce treaba are biserica cu 1decembrie?faceti o mare greseala
Curs valutar
EUR Euro 4.7792 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.2976 0.0145
GBP Lira sterlina 5.6074 0.0154
CHF Francul elvetian 4.4485 -0.0007
XAU Gramul de aur 215.0476 0.9339