(GALERIE FOTO) Castelul Peleș, o poveste fascinantă scrisă de Principele Radu

13 Jul 2017 11:26
De departe, Castelul Peleș este cel mai vizitat obiectiv turistic din Prahova, și am putea spune că și din țară. Milioane de persoane vin,anual, să vadă construcția care a fost reședința Casei regale a României. Și cum palatul are și o poveste, ea a fost scrisă de nimeni altul decât Principele Radu. Cartea "Povestea Castelului Peleș"a fost lansată în sala de muzică.
Și tot ieri, la Castelul Peleș a avut loc o aniversare istorică: împlinirea a 90 de ani de când Majestatea Sa Regele Mihai I a fost încoronat. Familia Regală a marcat acest moment istoric printr-o ceremonie aniversară, în Holul de Onoare, locul unde Regele a ținut un discurs, în 2008, la reîntorcerea după 60 de ani pe domeniul regal de la Sinaia.
„ Găzduiţi un eveniment ce cred că nu are precedent în istoria lumii. Probabil că majestatea sa, Regele nostru, este singurul om destinat să devină şef de stat care a reuşit performanţa de a trăi 90 de ani după ziua propriei încoronări. Este şi sărbătoarea noastră de astăzi una inedită. Niciodată holul de onoare nu a găzduit un astfel de eveniment desenat cu un astfel de conţinut pe care îl are", a precizat Principele Radu
Evenimentul s-a încheiat cu un recital susţinut de orchestra militară.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 -0.0008
USD Dolarul SUA 4.1289 -0.0167
GBP Lira sterlina 5.3552 -0.0365
CHF Francul elvetian 4.5467 0.0003
XAU Gramul de aur 253.0441 -1.7365