GALERIE FOTO: Festivalul In Memoriam „Iulică Baradache”, organizat în premieră la Comarnic, a fost un succes

12 Aug 2019 14:00
Prima ediție a Festivalului In Memoriam ”Iulică Baradache” a avut loc în weekend-ul ce s-a încheiat la Comarnic. Sâmbătă seară, după mulți ani în care nu s-au mai organizat astfel de evenimente, locuitorii orașului au fost invitați la un regal de folclor, desfășurat pe terenul de lângă Clubul Copiilor ”Martha Bibescu”. La evenimentul cultural-artistic, organizat de familia de muzicieni Baradache și Ansamblul „Floricica” din oraș - coordonat de prof. Adriana Bălănică, un eveniment menit să aducă în prim-plan folclorul și tradiția zonei, au participat sute de spectatori.

Prima parte a serii a fost dedicată zonelor etnografice ale României. Acompaniați de Orchestra ”Plaiuri Transilvane” de la Brașov, condusă de dirijor prof. Liviu Ioan Iosif și invitată special pentru acest spectacol, tinerii de la Ansamblul „Floricica” au adus pe scenă suite de dansuri tradiționale din toate zonele etnografice ale țării, după coregrafii semnate de prof. Andra și Marian Olteanu.

Invitatul special al serii a fost îndrăgitul interpret de muzică populară Constantin Enceanu, care, în partea a doua a spectacolului, a încântat publicul prezent cu cele mai frumoase melodii ale sale.

După orele 21.00, mai multe formații și interpreți de muzică populară și de petrecere din Comarnic au urcat pe scenă pentru a aduce un omagiu muzical celui ce a fost Iulică Baradache, fiu îndrăgit al Comarnicului, un muzician care a reprezentat întotdeauna cu cinste orașul nostru în țară și peste hotare.

Întregul eveniment a avut ca partener Primăria Comarnic, care a pus la dispoziție spațiul de desfășurare. În rest, spectacolulul s-a vrut a fi o lecție de bune practici pentru localnici, un exemplu că se pot organiza, în urma eforturilor comune ale unor oameni cu suflet, evenimente de amploare în oraș și fără a genera costuri uriașe de la bugetul local. (Sursa:Primaria Comarnic)

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
SI....ce sa intimplat timp de doi ani ?
BUNA ZIUA EU AM DEPUS LA COSULATULROMANIEI DIN LISABONA CERTIFICATUL DE NASTERE VECHI,PT.A OBTINE ALTUL NOU,DAR A TRECUT AUN AN DE ZILE SI INCA CERTIFICATUL NOU NU A FOST ELIBERAT DI JUDETUL PLOIESTI -PRAHOVA UNDE MAM NASCUT.DE LA AMBASADA ROMANIEI MIA SA SPUS CA NU ASOSIT NIMIC.VA ROG FRUMOS SA-MI SPUNETI CE AM DE FACUT SI DE CE CERTIFICATUL MEU DE NASTERE NU A FOST TRIMIS MULTUMESC.
Chiar suntem disperati ca sa pot merge la munca trebuie sa pun pungi de plastic peste incaltaminte.Gunoiul nu ne-a fost ridicat de doua saptamani.Cand e timpul bun nu vin la lucru cand ploua vin si nu au ce face.
Mare OM
Acolo trebuia făcut un pod, nu mai existau astfel de situații....
Curs valutar
EUR Euro 4.7274 0.0058
USD Dolarul SUA 4.2656 0.0418
GBP Lira sterlina 5.1830 0.0797
CHF Francul elvetian 4.3506 0.0151
XAU Gramul de aur 207.0308 3.2134