GALERIE FOTO: Festivalul In Memoriam "Iulică Baradache", organizat în premieră la Comarnic, a fost un succes

12 Aug 2019 14:00
Prima ediție a Festivalului In Memoriam "Iulică Baradache" a avut loc în weekend-ul ce s-a încheiat la Comarnic. Sâmbătă seară, după mulți ani în care nu s-au mai organizat astfel de evenimente, locuitorii orașului au fost invitați la un regal de folclor, desfășurat pe terenul de lângă Clubul Copiilor "Martha Bibescu". La evenimentul cultural-artistic, organizat de familia de muzicieni Baradache și Ansamblul "Floricica" din oraș - coordonat de prof. Adriana Bălănică, un eveniment menit să aducă în prim-plan folclorul și tradiția zonei, au participat sute de spectatori.

Prima parte a serii a fost dedicată zonelor etnografice ale României. Acompaniați de Orchestra "Plaiuri Transilvane" de la Brașov, condusă de dirijor prof. Liviu Ioan Iosif și invitată special pentru acest spectacol, tinerii de la Ansamblul "Floricica" au adus pe scenă suite de dansuri tradiționale din toate zonele etnografice ale țării, după coregrafii semnate de prof. Andra și Marian Olteanu.

Invitatul special al serii a fost îndrăgitul interpret de muzică populară Constantin Enceanu, care, în partea a doua a spectacolului, a încântat publicul prezent cu cele mai frumoase melodii ale sale.

După orele 21.00, mai multe formații și interpreți de muzică populară și de petrecere din Comarnic au urcat pe scenă pentru a aduce un omagiu muzical celui ce a fost Iulică Baradache, fiu îndrăgit al Comarnicului, un muzician care a reprezentat întotdeauna cu cinste orașul nostru în țară și peste hotare.

Întregul eveniment a avut ca partener Primăria Comarnic, care a pus la dispoziție spațiul de desfășurare. În rest, spectacolulul s-a vrut a fi o lecție de bune practici pentru localnici, un exemplu că se pot organiza, în urma eforturilor comune ale unor oameni cu suflet, evenimente de amploare în oraș și fără a genera costuri uriașe de la bugetul local. (Sursa:Primaria Comarnic)

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677