În Prahova au fost depistați, anul trecut, 23 de străini în situații ilegale și au fost emise 11 decizii de returnare

15 Jan 2018 15:59
În Prahova au fost depistați, anul trecut, 23 de străini în situații ilegale și au fost emise 11 decizii de returnare
În cursul anului 2017, polițiștii Serviciului pentru Imigrări al județului Prahova au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 3110 de persoane, dintre care 1437 din state terțe și 1673 cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH. Au fost depistați 23 de străini în situații ilegale și emise 11 decizii de returnare. Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 118 sancțiuni contravenționale în valoare de 116.600 de lei.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări al județului Prahova, în cursul anului 2017, au asigurat managementul șederii și rezidenței, pe raza județului, pentru 850 de persoane, dintre care 570 de străini din state terțe, cei mai mulți din Republica Moldova, Turcia, China și 280 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Spania și Franţa.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt cele conexe dreptului la unitatea familiei, respectiv, reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE, studii, angajare în muncă sau stabilirea domiciliului pe teritoriul ţării noastre.

Astfel, în ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost soluţionate 45 de invitații depuse cu precădere pentru străini din Nigeria, Siria, Egipt, Iran și India.

De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de ședere și au fost emise 546 de permise de ședere, dintre care 495 pentru ședere temporară și 51 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 280 de certificate de înregistrare și 9 cărți de rezidență permanentă.

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 72 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 61 avize de angajare pentru lucrători permanenţi și înalt calificați.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate 50 de acțiuni și controale cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 23 de străini în situații ilegale. Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 11 decizii de returnare, prin care s-a stabilit obligația de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României, iar alți 10 au fost puși în legalitate.

De asemenea, s-a acordat tolerarea rămânerii pe teritoriul Romaniei pentru 2 cetățeni străini din Republica Moldova.

Totodată, au fost aplicate 118 de sancțiuni contravenționale în valoare de 116.600 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată., OUG 102/2005 privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi a cetăţenilor Confederaţiei Elveţiene și OG 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România.

Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8747 0.0001
USD Dolarul SUA 4.1588 0.0063
GBP Lira sterlina 5.4016 0.0135
CHF Francul elvetian 4.5641 0.0093
XAU Gramul de aur 251.2556 -1.8434