În Prahova au fost depistați, anul trecut, 23 de străini în situații ilegale și au fost emise 11 decizii de returnare

15 Jan 2018 15:59
În Prahova au fost depistați, anul trecut, 23 de străini în situații ilegale și au fost emise 11 decizii de returnare
În cursul anului 2017, polițiștii Serviciului pentru Imigrări al județului Prahova au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 3110 de persoane, dintre care 1437 din state terțe și 1673 cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH. Au fost depistați 23 de străini în situații ilegale și emise 11 decizii de returnare. Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 118 sancțiuni contravenționale în valoare de 116.600 de lei.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări al județului Prahova, în cursul anului 2017, au asigurat managementul șederii și rezidenței, pe raza județului, pentru 850 de persoane, dintre care 570 de străini din state terțe, cei mai mulți din Republica Moldova, Turcia, China și 280 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Spania și Franța.

Principalele scopuri pentru care străinii și-au stabilit reședința pe teritoriul României sunt cele conexe dreptului la unitatea familiei, respectiv, reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetățenilor români, UE sau SEE, studii, angajare în muncă sau stabilirea domiciliului pe teritoriul țării noastre.

Astfel, în ceea ce privește admisia în România, în perioada de referință au fost soluționate 45 de invitații depuse cu precădere pentru străini din Nigeria, Siria, Egipt, Iran și India.

De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de ședere și au fost emise 546 de permise de ședere, dintre care 495 pentru ședere temporară și 51 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 280 de certificate de înregistrare și 9 cărți de rezidență permanentă.

În aceeași perioadă, au fost înregistrate 72 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 61 avize de angajare pentru lucrători permanenți și înalt calificați.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate 50 de acțiuni și controale cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 23 de străini în situații ilegale. Pentru străinii aflați în situații ilegale sau care nu mai întruneau condițiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de ședere, au fost emise 11 decizii de returnare, prin care s-a stabilit obligația de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României, iar alți 10 au fost puși în legalitate.

De asemenea, s-a acordat tolerarea rămânerii pe teritoriul Romaniei pentru 2 cetățeni străini din Republica Moldova.

Totodată, au fost aplicate 118 de sancțiuni contravenționale în valoare de 116.600 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată., OUG 102/2005 privind libera circulație pe teritoriul României a cetățenilor statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European și a cetățenilor Confederației Elvețiene și OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României și pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România.

Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677