În satul Trăisteni din comuna Valea Doftanei se continuă amenajarea "Centrului vechi", zonă cu iz istoric

04 Aug 2020 10:02
Actuala conducere a Primăriei comunei prahovene Valea Doftanei a gândit încă de la începutul mandatului să reamenajeze o zonă din satul Trăisteni care înainte era centrul localității și are un iz istoric.
"Denumirea satului se pare a fi, ori de la cuvântul "traistă", pe care o purtau ciobanii la gât, ori de la " Trei stâni" existente cu câteva sute de ani în urmă pe aceste locuri. Până în anii 1930-1940, locuitorii satului purtau costume naționale (cioareci albi, fotă și opinci) specifice mediului rural al epocii", după cum ne informează protoieriacampina.ro.

În zona respectivă se află fosta primărie la localității și o biserica veche, actuala Parohia Sfintii Voievozi.

"Prima biserică, ale cărei ruine se văd și astăzi, a fost construită între anii 1830-1832. Actuala biserică, cu hramul "Sfinții Voievozi", s-a construit între anii 1924-1932, în vremea păstoririi primului patriarh al României Miron Cristea, prin sârguința unui comitet de inițiativă, înființat în 1921, împreună cu preot Niță Dumitrescu din Teșila " paroh, Ion H. Drăgănescu " primar și diverși fruntași ai satului", aflăm de pe protoieriacampina.ro

Valorificarea centrului vechi al comunei Valea Doftanei a început din anii trecuți prin reabilitarea sediului Primăriei vechi. Vorbim despre un proiect inedit care a presupus și amenajarea curții acestei clădiri care acum arată cu totul diferit și atrage atât privirile localnicilor, cât și cele ale turiștilor. Acum autoritățile au trecut la amenajarea spațiilor publice din fața fostei primării, a vechii biserici și a școlii din zonă. Asta presupune în primul rând amenajarea de trotuare, lucrare care are două componente. Prima componentă este reprezentantă de amenajarea de trotuare obișnuite in satul Traiesteni, iar cea de-a doua presupune amenajarea unor trotuare cu pavaje din piatră cubică în fața celor două obiective de interes din zona: primăria veche și biserica veche -Parohia Sfintii Voievozi.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677