Începe vacanța copiilor. Cat costa vacanta in statiunile din Prahova

15 Jun 2018 14:37
Începe vacanța copiilor. Cat costa vacanta in statiunile din Prahova
Peste 110 mii de copii prahoveni încep vacanța astăzi, 15 iunie 2018 și mulți părinți își îndreaptă atenția spre destinații de odihnă și relaxare din județ.
Pentru a veni în întâmpinarea acestora în Prahova vor avea loc evenimente dedicate celor mici, parcurile de distracție și-au deschid larg porțile, iar unitățile de cazare vin cu surprize și oferte speciale.
În fiecare an peste 40% din turiștii care vin în Prahova aleg să petreacă vacanțele aici în perioada iunie-septembrie. În acest moment locuri de cazare se mai găsesc, gradele de ocupare variind între 70-75% pentru Azuga și Bușteni, peste 80% pentru Sinaia și peste 70% pentru Breaza și Câmpina.
Prețurile pentru cazare variază de la 250 de lei/ noapte pentru 2 adulți și un copil într-o vilă de 3 stele, la 400 de lei/ noapte pentru 2 adulți și un copil la un hotel de 4 stele și pot depăși 600 de lei /noapte pentru 2 adulți și un copil la un hotel de 5 stele.
În funcție de preferințele și posibilitățile părinților pot călători în Prahova cu mașina personală sau cu transportul în comun. Este recomandată călătoria cu trenul, părinții regăsind reduceri pentru copii după cum urmează: pentru copii până la 5 ani împliniți, dacă nu se cere loc separat, transportul este gratuit; pentru copiii până la 5 ani pentru care se cere loc separat și pentru cei între 5 și 10 ani împliniți se acordă reducere 50%. Pentru grupurile de minim 20 de copii " inclusiv personalul didactic, medico-sanitar și administrativ însoțitor (maxim o persoană la 10 copii), organizate prin unitatea de învățământ sau prin inspectoratele școlare se acordă o reducere de 50% a tarifului la tren Regio și InterRegio, la clasa a II-a.
Special pentru juniori, puteți găsi în Câmpina o serie de ateliere de creație dedicate copiilor organizate în cadrul Casei de Cultură din Câmpina, în timp ce parcurile de distracție din județ (Fun Park Kalinderu, Parcul Cumpătu, Escapade Adventure Park etc) se pregătesc de vacanța copiilor și începând cu data de 18 iunie vor avea deschis în fiecare zi (până acum aveau program doar în weekend). De asemenea în parcul Dimitrie Ghica din Sinaia cei mici vor avea parte de o surpriză, aici montându-se o roată mare, călușei, leagăne, trambuline și tiroliana pentru copii.
"Vacanța copiilor este un prilej pentru toată familia să petreacă timp împreună, departe de agitația de peste an. Unde ar putea mai bine o familie să se odihnească, să se recreeze sau să se distreze împreună? Răspunsul este clar: Prahova. Aici pot găsi toate facilitățile pentru o vacanță reușită, de la evenimente și festivaluri, la parcuri de distracție potrivite pentru toate vârstele și până la cazarea impecabilă" a declarat Adrian Voican, Președintele Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova.
sursa APDT Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677