INEDIT-Cursa in Salina Slanic, Prahova

22 Feb 2015 16:00
Concurs inedit in Salina Slanic, Prahova, la o adancime de 208 metri. Calatorie spre Centrul Pamantului se numeste competitia de mountain bike cross country *cum nu a mai fost pana acum in Romania si probabil nici in Europa*, daca este sa ne luam dupa ceea ce spun organizatorii!
Concursul s-a desfasurat in interiorul salinei Slănic Prahova, nu doar prin zona turistica dar si pe tunelul special de acces, zona restrictionata si, in mod normal, inchisa publicului.
Au concurat, in cele doua manse si apoi finala, numai amatorii, care de altfel s-au bucurat ca si iarna pot pratica sportul preferat. In Salina Slanic sunt, indiferent de anotimp, 12 grade constant. * Poate sa ninga, poate sa ploua, nu avem treaba cu ce este afara. Suntem indoor, ca sa zicem asa si chiar ma bucur ca pot sa ma dau cu bicicleta acum. Nu mai astept sa vina vremea frumoasa* spunea unul dintre concurenti
Traseul a creat mari probleme bicicilstilor, pentru ca nu a fost unul usor. S-au parcurs tururi de 3km "indoor" in Salina " Sala Unirea si tunelul de exploatare cu pante cu înclinare mare, zone accidentate si alunecoase cu vizibilitate redusa si diverse obstacole pe traseu. Unii dintre ei au fost nevoiti chiar sa abandoneze. * Mi s-a rupt lantul. Asa ca am fost nevoit sa renunt la cursa. Si chiar imi pare rau pentru ca eram printre primii. Traseul este greu* ne-a povestit un concurent care nu a mai trecut linia de finish.
Peste 300 de persoane au participat la concurs, iar lista ar fi fost mai mare daca organizatorii nu limitau inscrierile. * Am fost nevoiti sa limitam inscrierile, desi sunt mult mai multi cei care au vrut sa participe. Ne bucuram ca a fost un real succes aceasta competitie. Traseul are o lungime de 4,6 kilometri. Vrem sa promovam salina, sa vina turisti cat mai multi. Este o oaza de sanatate* ne-a declarat Radu Ene, organizator, directorul de turism de la SALROM
Cu prilejul acestei competitii, catacombele salinei au fost accesibile concurenților. Doar o data pe an!
Si pentru ca traseul este dificil, numai in prima mansa de concurs, 16 biciclisti au avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce au cazut. Din fericire, nimeni nu a fost grav ranit.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677