Informare de presă privind situația COVID-19 în Prahova 25 septembrie 2020/ Focar la centru de îngrijire a persoanelor adulte din comuna Scorțeni

25 Sep 2020 14:44
De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 5558 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul prahovenilor testați pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 193 au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese asociate COVID-19 au fost în rândul a trei persoane de sex masculin (55, 56 și 78 ani) și a două de sex feminine (64 și 70 ani), cu comorbidități.

Cele 87 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, în Prahova, fac parte din următoarele categorii de vârstă:
0-18 ani - 9
19 ani -29 ani - 3
30 ani -39 ani - 4
40 ani -49 ani - 17
50 ani -59 ani - 18
60 ani -69 ani - 13
70 ani -79 ani - 6
Peste 80 de ani – 17

Conform Direcției de Sănătate Publică Prahova, în urma testărilor periodice care sunt realizate în unitățile medico-sociale din județ, a fost descoperit un nou focar la centru de îngrijire a persoanelor adulte din comuna Scorțeni, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Prahova. Au fost confirmați cu noul coronavirus 18 angajați (dintr-un total de 124 de persoane) și 26 de beneficiari (dintr-un efectiv de 105). Ca urmare a acestui lucru, a fost realizată dezinfecția unității, personalul infectat a fost izolat, iar beneficiarii au fost evaluați. Doi sunt internați, iar ceilalți sunt izolați în unitatea medico-socială, fiind separați de restul persoanelor care au nevoie de îngrijire permanentă. Cei confirmați vor fi evaluați zilnic de un medic.

De asemenea, au mai fost confirmați cu noul coronavirus și nouă minori, cu vârste între 15 și 18 ani, membri ai echipei de fotbal (de juniori) ai ACS Petrolul Ploiești. Toți sunt liceeni. A fost demarată ancheta epidemiologică, urmând a fi identificați și izolați contacții direcți, iar consiliile de administrație ale școlilor unde învață cei nouă sportivi se vor întruni pentru a propune scenariul în care se vor desfășura cursurile în perioada următoare. Hotărârile vor fi supuse avizării Inspectoratului Școlar Județean Prahova și Direcției de Sănătate Publică Prahova, iar, în ultimă fază, dezbătute și aprobate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, 213 sunt ocupate. La ATI, au fost raportate patru locuri libere destinate bolnavilor cu SARS-CoV-2.
(*Situația este în dinamică, iar aceste informații pot suferi modificări de la o oră la alta)

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 1436 de decizii de izolare și 6772 decizii de carantină.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 25721 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

Au fost efectuate verificări la 1514 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 559 persoane, 279 de auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 71 de societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 56 de sancțiuni (18 în baza Legii 61/91 în context Covid-19, 36 pentru pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților conform Legii 55/2020 și două pentru fapte de natură economică).
Valoarea totală a amenzilor a fost de 9800 lei.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea „Hotărâri și legislație”., dar și pe www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).
Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE - 0800.800.358.

Instituția Prefectului – Județul Prahova
25 septembrie 2020


COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8741 0.0010
USD Dolarul SUA 4.1264 0.0040
GBP Lira sterlina 5.3742 -0.0146
CHF Francul elvetian 4.5376 -0.0097
XAU Gramul de aur 252.0199 -0.3063