Iulian Dumitrescu: PSD îndatorează România la cote istorice. Datoria externă a României depășește 100 de miliarde de euro

15 Apr 2019 16:18
Iulian Dumitrescu: PSD îndatorează România la cote istorice. Datoria externă a României depășește 100 de miliarde de euro
Intr-o postarea oe pagina sa oficiala de facebook, senatorul PNL Iulian Dumitrescu spune ca "România a revenit, după șapte ani, la o datorie externă de peste 100 miliarde de euro, din care 34,7 miliarde de lei este datoria acumulată de stat.
🔐 Acest nivel foarte mare al datoriei externe nu este problematic în sine, dar trădează anumite deficiențe structurale majore:
📌 1. Creșterea economică s-a bazat pe consum " în special de bunuri din import, dar și pe credite către bănci străine. Se creează astfel impresia unei bule artificial construită în jurul României, pe care Guvernul nu a știut cum să o gestioneze.
📌 2. Producția industrială și agricolă, dar și nivelul serviciilor IT din România, nu fac față creșterii importurilor. De aici, majorarea considerabilă a datoriei externe.
📌 3. Este foame uriașă de bani la Ministerul de Finanțe. De la începutul anului, Teodorovici nu știe cum să mai aducă bani pentru a acoperi cheltuielile imediate. Se schimbă trendul " pe măsură ce băncile opresc creditarea pentru privați, Executivul absoarbe toți banii din piață, chiar de la acele bănci pe care le hulește.
📌 4. Deși datoria externă a crescut considerabil, infrastructura este în continuare la un nivel deficitar. Dacă banii erau cheltuiți pe autostrăzi, căi ferate, porturi, spitale sau școli, era de înțeles, dar banii s-au dus exclusiv în consum"

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677