Iulian Herțanu, cumnatul premierului, audiat la DNA Ploiești.

17 Feb 2015 19:50
Cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, deputatul Sebastian Ghiță, președintele CJ Prahova Mircea Cosma și deputatul PSD Vlad Cosma au fost aduși marți la DNA Ploiești pentru audieri într-un dosar privind infracțiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene. Deputatul Sebastian Ghiță a declarat la ieșirea de la DNA că a fost începută urmărirea penală în cazul său și are interdicție de a se întâlni cu șeful CJ Prahova Mircea Cosma și fiul acestuia Vlad Cosma.
Fostul consilier județean Mihai Coman a fost reținut, marți seară, de către procurorii DNA Ploiești, pentru 24 de ore, după ce a fost audiat peste opt ore, la sediul instituției, într-un dosar privind fraudarea de fonduri europene, în care este vizat și Iulian Herțanu, cumnatul lui Victor Ponta.
Mihai Coman, care, în prezent, deține funcția de consilier în cadrul SC Hidro Prahova, firmă care derulează proiectul european de canalizare a zeci de localități din județ, a fost scos în cătușe din sediul DNA Ploiești, marți, în jurul oreu 19.00, după aproximativ opt ore de audieri și preluat de o dubă a Jandarmeriei, urmând să fie dus în arestul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, de la Câmpina, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu, vizat în același dosar, se află în continuare în sediul DNA Ploiești, unde este audiat.
Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost adus, marți, la DNA Ploiești, pentru a fi audiat în dosarul în care procurorii DNA au făcut percheziții la mai multe firme, pentru infracțiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene.
O firmă a lui Iulian Herțanu, cumnatul lui Victor Ponta, împreună cu mai multe societăți, între care Euroconstruct Trading, ar fi obținut ilegal un proiect european privind extinderea rețelei de canalizare în Comarnic, din care și-ar fi însușit sume mari de bani, prin schimbarea destinației fondurilor, susțin surse judiciare.
Anchetatorii suspectează că în dosarul în care au loc percheziții la mai multe firme, între care și cea a surorii și cumnatului lui Victor Ponta, s-ar fi deturnat aproximativ 54 la sută din fondurile dintr-un proiect european, prejudiciul fiind estimat la 7,8 milioane de lei, spun surse judiciare.
Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că în acest dosar, care vizează infracțiuni de fraudare a fondurilor UE, anchetatorii suspectează că s-ar fi deturnat aproximativ 54 la sută din fondurile dintr-un proiect european, banii fiind însușiți în interes propriu. De asemenea, în cauză sunt suspiciuni și cu privire la comiterea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, printre care și fapte de evaziune fiscală.
Prejudiciul produs ar fi fost estimat la 7,8 milioane de lei, la care s-ar adăuga un prejudiciu de 2,5 milioane de lei, din evaziune fiscală, au precizat sursele citate.
sursa: mediafax.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677