Iulian Herțanu, cumnatul premierului, audiat la DNA Ploiești.

17 Feb 2015 19:50
Cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, deputatul Sebastian Ghiță, președintele CJ Prahova Mircea Cosma și deputatul PSD Vlad Cosma au fost aduși marți la DNA Ploiești pentru audieri într-un dosar privind infracțiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene. Deputatul Sebastian Ghiță a declarat la ieșirea de la DNA că a fost începută urmărirea penală în cazul său și are interdicție de a se întâlni cu șeful CJ Prahova Mircea Cosma și fiul acestuia Vlad Cosma.
Fostul consilier județean Mihai Coman a fost reținut, marți seară, de către procurorii DNA Ploiești, pentru 24 de ore, după ce a fost audiat peste opt ore, la sediul instituției, într-un dosar privind fraudarea de fonduri europene, în care este vizat și Iulian Herțanu, cumnatul lui Victor Ponta.
Mihai Coman, care, în prezent, deține funcția de consilier în cadrul SC Hidro Prahova, firmă care derulează proiectul european de canalizare a zeci de localități din județ, a fost scos în cătușe din sediul DNA Ploiești, marți, în jurul oreu 19.00, după aproximativ opt ore de audieri și preluat de o dubă a Jandarmeriei, urmând să fie dus în arestul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, de la Câmpina, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu, vizat în același dosar, se află în continuare în sediul DNA Ploiești, unde este audiat.
Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost adus, marți, la DNA Ploiești, pentru a fi audiat în dosarul în care procurorii DNA au făcut percheziții la mai multe firme, pentru infracțiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene.
O firmă a lui Iulian Herțanu, cumnatul lui Victor Ponta, împreună cu mai multe societăți, între care Euroconstruct Trading, ar fi obținut ilegal un proiect european privind extinderea rețelei de canalizare în Comarnic, din care și-ar fi însușit sume mari de bani, prin schimbarea destinației fondurilor, susțin surse judiciare.
Anchetatorii suspectează că în dosarul în care au loc percheziții la mai multe firme, între care și cea a surorii și cumnatului lui Victor Ponta, s-ar fi deturnat aproximativ 54 la sută din fondurile dintr-un proiect european, prejudiciul fiind estimat la 7,8 milioane de lei, spun surse judiciare.
Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că în acest dosar, care vizează infracțiuni de fraudare a fondurilor UE, anchetatorii suspectează că s-ar fi deturnat aproximativ 54 la sută din fondurile dintr-un proiect european, banii fiind însușiți în interes propriu. De asemenea, în cauză sunt suspiciuni și cu privire la comiterea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, printre care și fapte de evaziune fiscală.
Prejudiciul produs ar fi fost estimat la 7,8 milioane de lei, la care s-ar adăuga un prejudiciu de 2,5 milioane de lei, din evaziune fiscală, au precizat sursele citate.
sursa: mediafax.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Felicitări, cu seriozitate și perseverență, mereu se va ridica valoarea liceului, a cadrelor didactice și a absolvenților lui !
Sunt una din multele chimiste care su avut o ca idol. I am fost vecina si prietena de peste 30 ani. Cu toate ca nu am fost eleva domniei sale ne a unit in aceasta prietrnie pasiunea pentru chimie. Un specialist in a preda chimia tinerlor intr un mod original care te făcea sa iubesti aceasta materie. Lucra pentru editarea manualelor cu pasiune si dedicare cum nu am intalnit in lunga mea activitate de project manager in proiectarea instalatiilor din rafinarii. A fost un om de o moralitate desavarsita. profesorul Olga Petrescu = profesorul Nenitescu, pentru noi chimistii. Stimata Doamna si prietena Olga imi vei lipsi. Dumnezeu sa te aibă in paza. Sa ajungi cu liniste in lumea vesniciei.
Doamna profesoară Olga Petrescu a fost sufletui întâlnirii noastre de 45 de ani de la terminarea liceului.Imi exprim regretul pentru pierderea pe care am suferit-o noi toți elevii Colegiului Național I.L.Caragiale din Ploiesti Dumnezeu s-o odihnească în pace.
Curs valutar
EUR Euro 4.9259 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.0492 -0.0308
GBP Lira sterlina 5.7056 0.0286
CHF Francul elvetian 4.4955 0.0014
XAU Gramul de aur 239.1391 0.3671