Jandarmii montani au ecologizat traseul spre Cascada Urlătoarea (GALERIE FOTO)

28 Aug 2017 09:51
Jandarmii montani de la Jandarmeria Montană Valea Prahovei au participat săptămâna acesta la o actiune de ecologizare,organizata de Mănăstirea Caraiman, pe traseul montan spre cascada Urlatoarea. Au fost adunați saci întregi de gunoiae lăsate în zonă de turiștii iresponsabili.

Cascada Urlătoare este situată pe partea estică a Munților Bucegi, pe pârăul Urlătoarea. Potrivit welcometoromania.ro, este un punct de atracție pentru foarte mulți turiști, poteca este ușoară, iar cascada fermecătoare. Traseul marcat cu punct roșu pornește de la stația telecabinei din Busteni și conduce pe marginea apei, până la pădure. De aici începe o urcare ușoară, cu câteva punți peste pârâiașe, care curg pe poteci, până la punctul La grătare, unde este și un apeduct. Aici se desprinde la dreapta poteca cu triunghi albastru care urcă pe Jepii Mari până la Cantonul Jepi. Noi mergem drept înainte până cascadă. După cca. 1,5 ore de la plecarea din Bușteni ajungem la cascadă, suntem la altidunea de de 1055 m. Este una dintre cele mai frumoase cascade din țară, ne impresionează prin debit și prin înălțimea de 12 m. Denumirea ei provine de la zgomotul rezultat în urma căderii apei.

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0014
USD Dolarul SUA 4.1145 -0.0040
GBP Lira sterlina 5.3849 -0.0068
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0089
XAU Gramul de aur 252.5738 -1.3923