Jandarmii montani din Sinaia au salvat un urs. Asta desi isi risca viata intrucat legea nu a fost modificata (GALERIE FOTO)

20 Aug 2017 18:19
Interventie a jandarmilor, duminica, la Secaria. La solicitarea prefectului, jandarmii din Sinaia au acționat împreună cu reprezentatul fondului de vânătoare Câmpina, polițiști și personal specializat din cadrul Parcului Bucov pentru eliberarea unui urs care era captiv într-un gard de sârmă în comuna Secaria.
Jandarmii au luat măsura împrejmuirii zonei, anunțarea populației cu privire la prezența ursului în zonă în vederea evitării unor evenimente nedorite și a reprezentanților Parcului Bucov pentru tranchilizarea ursului. Animalul a fost tranchilizat de lucrătorii Parcului Bucov pentru a nu-i ataca pe salvatori.
Dupa ce a fost tranchilizat, animalul a fost eliberat in padurea din munții Baiului.Jandarmii au mai ramas insa in zona până ursul și-a revenit întrucât aceasta încerca să vină tot spre zona locuită, fiind alungat în pădure cu greu.
În luna august, IJJ Prahova a înregistrat 19 solicitări pentru intervenția la animale sălbatice.
Asta desi modificarile la legea 550 nu au fost adoptate, modificari care le-ar permite jandarmilor sa intervina in astfel de situatii fara sa-si riste viata. In acest moment, ei au la dispozitie maximum un spary paralizat, ceea ce in cazul unui urs este "praf in ochi", la propriu.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0014
USD Dolarul SUA 4.1145 -0.0040
GBP Lira sterlina 5.3849 -0.0068
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0089
XAU Gramul de aur 252.5738 -1.3923