La Comarnic, "Ștafeta Veteranilor" Invictus România a fost întâmpinată de elevi îmbrăcați în straie populare

21 Oct 2019 11:54
"Ștafeta Veteranilor" Invictus România a poposit, vineri, și în Comarnic. Și nu oriunde ci la Monumentul Eroilor din fața gării. Este al doilea an când cei care aleargă în semn de respect față de jertfa eroilor neamului se opresc la Comarnic. Aceștia au fost întâmpinați cum se cuvine, românește, de elevii școlilor din localitate.
'Temerarii au fost întâmpinați cu pâine și sare de elevi ai școlilor din oraș, îmbrăcați în costume tradiționale, dar și de edilul Sorin Popa și de reprezentanți ai Primăriei Comarnic, în semn de recunoștință pentru efortul și inițiativa lor! După o lecție ad-hoc de istorie ținută copiilor prezenți, care și-au manifestat, de altfel, dorința de îmbrăca haina militară la maturitate, grupul, format din Iulian Șerban, Liviu Vasile, Florentina Suhan, Simina Cîtea, Oana Căpitanu, Damian Dobrescu, Sorin Tomulescu, și-a continuat drumul, mai precis lupta împotriva ignoranței, acest veritabil proiect de educație, alergând în spiritul respectului față de eroi și valorile naționale", arată Primăria Comarnic.
Sursa citată a precizat că ultra-maratonistul Iulian Șerban a reușit, și anul acesta, să străbată în alergare distanța de peste 100 km, între Ploiești și Brașov, însoțit de militari și voluntari, pe biciclete, poposind în Breaza, Comarnic și în orașele de pe Valea Prahovei, la Monumentele ridicate în cinstea Eroilor Neamului. Miezul nopții i-a prins intrând pe porțile Cetății Brașovului, unde Ștafeta Veteranilor a fost predată colegilor de pe următorul traseu.
Ștafeta Veteranilor, un proiect al Invictus România, este organizată în contextul sărbătoririi, la 25 octombrie, a Zilei Armatei României. Activitatea se desfășoară în perioada 17-25 octombrie 2019 și presupune purtarea unei ștafete, reprezentată de către drapelul tricolor, pe itinerariul București-Carei.
Ștafeta Veteranilor se află la a VI-a ediție.
Traseul din acest an însumează peste 650 de kilometri, iar participanții sunt civili și militari deopotrivă, sportivi de performanță
"Iată că, în 2019, există patrioți care nu uită, și, printr-un efort ce pentru mulți dintre noi pare supraomenesc, aleargă pentru a ne aduce și nouă aminte de lucrurile cu adevărat importante pentru acest popor, poposind la monumentele ridicate în cinstea oamenilor care au murit pentru ca noi astăzi să existăm. Pentru a ne aduce aminte că străbunicii și bunicii noștri au luptat pentru această țară și că sunt parte din ea acum", este mesajul Primăriei Comarnic.


COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677