La Comarnic, „Ștafeta Veteranilor” Invictus România a fost întâmpinată de elevi îmbrăcați în straie populare

21 Oct 2019 11:54
„Ștafeta Veteranilor” Invictus România a poposit, vineri, și în Comarnic. Și nu oriunde ci la Monumentul Eroilor din fața gării. Este al doilea an când cei care aleargă în semn de respect față de jertfa eroilor neamului se opresc la Comarnic. Aceștia au fost întâmpinați cum se cuvine, românește, de elevii școlilor din localitate.
'Temerarii au fost întâmpinați cu pâine și sare de elevi ai școlilor din oraș, îmbrăcați în costume tradiționale, dar și de edilul Sorin Popa și de reprezentanți ai Primăriei Comarnic, în semn de recunoștință pentru efortul și inițiativa lor! După o lecție ad-hoc de istorie ținută copiilor prezenți, care și-au manifestat, de altfel, dorința de îmbrăca haina militară la maturitate, grupul, format din Iulian Șerban, Liviu Vasile, Florentina Suhan, Simina Cîtea, Oana Căpitanu, Damian Dobrescu, Sorin Tomulescu, și-a continuat drumul, mai precis lupta împotriva ignoranței, acest veritabil proiect de educație, alergând în spiritul respectului față de eroi și valorile naționale", arată Primăria Comarnic.
Sursa citată a precizat că ultra-maratonistul Iulian Șerban a reușit, și anul acesta, să străbată în alergare distanța de peste 100 km, între Ploiești și Brașov, însoțit de militari și voluntari, pe biciclete, poposind în Breaza, Comarnic și în orașele de pe Valea Prahovei, la Monumentele ridicate în cinstea Eroilor Neamului. Miezul nopții i-a prins intrând pe porțile Cetății Brașovului, unde Ștafeta Veteranilor a fost predată colegilor de pe următorul traseu.
Ștafeta Veteranilor, un proiect al Invictus România, este organizată în contextul sărbătoririi, la 25 octombrie, a Zilei Armatei României. Activitatea se desfășoară în perioada 17-25 octombrie 2019 și presupune purtarea unei ștafete, reprezentată de către drapelul tricolor, pe itinerariul București-Carei.
Ștafeta Veteranilor se află la a VI-a ediție.
Traseul din acest an însumează peste 650 de kilometri, iar participanții sunt civili și militari deopotrivă, sportivi de performanță
"Iată că, în 2019, există patrioți care nu uită, și, printr-un efort ce pentru mulți dintre noi pare supraomenesc, aleargă pentru a ne aduce și nouă aminte de lucrurile cu adevărat importante pentru acest popor, poposind la monumentele ridicate în cinstea oamenilor care au murit pentru ca noi astăzi să existăm. Pentru a ne aduce aminte că străbunicii şi bunicii noștri au luptat pentru această ţară şi că sunt parte din ea acum", este mesajul Primăriei Comarnic.


COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Buna seara! Este suficienta doar completarea formularului de la scoala sau se mai face inca o inscriere?Deja am completat unul!Seara minunata!
Mulțumim mult pentru susținere!
O initiativa f buna si utila. Am accesat si pagina de facebook Semn de Exclamare. Foarte binevenita!
In cele din urma concertul a avut doi dirijori.Unul cu numele pe afis, altul in fapt.Unul s-a imbolnavit subit( pentru a cata oara?) sub greutatea partiturilor, altul a salvat spectacolul. Unul ramane cu o colectie de afise, altul in inima instrumentistilor si a publicului.
Unde si si cum putem sa ne inscriem in acest proiect?
Curs valutar
EUR Euro 4.7667 -0.0002
USD Dolarul SUA 4.3224 -0.0119
GBP Lira sterlina 5.5647 -0.0093
CHF Francul elvetian 4.3685 -0.0147
XAU Gramul de aur 203.6272 -0.9779