La Comarnic, „Ștafeta Veteranilor” Invictus România a fost întâmpinată de elevi îmbrăcați în straie populare

21 Oct 2019 11:54
„Ștafeta Veteranilor” Invictus România a poposit, vineri, și în Comarnic. Și nu oriunde ci la Monumentul Eroilor din fața gării. Este al doilea an când cei care aleargă în semn de respect față de jertfa eroilor neamului se opresc la Comarnic. Aceștia au fost întâmpinați cum se cuvine, românește, de elevii școlilor din localitate.
'Temerarii au fost întâmpinați cu pâine și sare de elevi ai școlilor din oraș, îmbrăcați în costume tradiționale, dar și de edilul Sorin Popa și de reprezentanți ai Primăriei Comarnic, în semn de recunoștință pentru efortul și inițiativa lor! După o lecție ad-hoc de istorie ținută copiilor prezenți, care și-au manifestat, de altfel, dorința de îmbrăca haina militară la maturitate, grupul, format din Iulian Șerban, Liviu Vasile, Florentina Suhan, Simina Cîtea, Oana Căpitanu, Damian Dobrescu, Sorin Tomulescu, și-a continuat drumul, mai precis lupta împotriva ignoranței, acest veritabil proiect de educație, alergând în spiritul respectului față de eroi și valorile naționale", arată Primăria Comarnic.
Sursa citată a precizat că ultra-maratonistul Iulian Șerban a reușit, și anul acesta, să străbată în alergare distanța de peste 100 km, între Ploiești și Brașov, însoțit de militari și voluntari, pe biciclete, poposind în Breaza, Comarnic și în orașele de pe Valea Prahovei, la Monumentele ridicate în cinstea Eroilor Neamului. Miezul nopții i-a prins intrând pe porțile Cetății Brașovului, unde Ștafeta Veteranilor a fost predată colegilor de pe următorul traseu.
Ștafeta Veteranilor, un proiect al Invictus România, este organizată în contextul sărbătoririi, la 25 octombrie, a Zilei Armatei României. Activitatea se desfășoară în perioada 17-25 octombrie 2019 și presupune purtarea unei ștafete, reprezentată de către drapelul tricolor, pe itinerariul București-Carei.
Ștafeta Veteranilor se află la a VI-a ediție.
Traseul din acest an însumează peste 650 de kilometri, iar participanții sunt civili și militari deopotrivă, sportivi de performanță
"Iată că, în 2019, există patrioți care nu uită, și, printr-un efort ce pentru mulți dintre noi pare supraomenesc, aleargă pentru a ne aduce și nouă aminte de lucrurile cu adevărat importante pentru acest popor, poposind la monumentele ridicate în cinstea oamenilor care au murit pentru ca noi astăzi să existăm. Pentru a ne aduce aminte că străbunicii şi bunicii noștri au luptat pentru această ţară şi că sunt parte din ea acum", este mesajul Primăriei Comarnic.


COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Felicitari !
Separatoarele cred ca sunt sfinte. Astăzi de dimineata ma îndreptam către Ploiești și un batranel cu Cielo a făcut același lucru...a întors pe liniile dublu continuu. Eu merg destul de des către Ploiești ,este imposibil ca de la Albaștri pana la Chitorani sa nu vad cel puțin doi INCONȘTIENȚI
Nu se află pe teren niciun echipaj de poliție, a fost chemat de unul dintre localnici,
Asa lege proasta ca la noi nu se mai gaseste findca eu ca frate acelei fete am vazut cum acel puști ia păcălit 2 zile si el era pitit chiar lângă casa....având complice chiar pe tatăl lui,,,pentru asa infracțiune merita exact cum.a murit si ea
Curs valutar
EUR Euro 4.8387 -0.0011
USD Dolarul SUA 4.3203 0.0091
GBP Lira sterlina 5.4094 -0.0231
CHF Francul elvetian 4.5005 0.0186
XAU Gramul de aur 237.1382 -1.0902