La Gorgota, au fost depuse coroane de flori la toate monumentele eroilor din localitate, iar elevii au susținut un program artistic - FOTO

01 Dec 2017 15:00
Ziua Națională a României a fost sărăbătorită și în comuna prahoveană Gorgota, fiind un prilej de celebrare a Unirii de la 1918, a faptelor și momentelor istorice ce au condus la reîntregirea națională. Reprezentanții Primăriei, consilieri locali, elevi și localnici ai comunei au depus coroane de flori la monumentele ridicate în cinstea eroilor neamului, din satele Potigrafu, Gorgota, Fânari, Crivina și Poienarii Apostoli. Momentul de la 1918 a fost omagiat de elevii unităților de învățământ în cadrul unui program cultural-artistic, ce a reunit un numeros public, în sala mare a Căminului Cultural din Poienarii Apostoli.
Potrivit unei postări pe o rețea de socilizare, cu această ocazie, primarul comunei Gorgota, Dumitru Ionuț Nicolae a susținut o alocuțiune din cadrul căreia vă redăm câteva fragmente:
"Ziua de 1 Decembrie 1918 încununează lupta românilor pentru Unitate Națională și marchează momentul creerii României Mari, situându-se în continuarea acțiunilor unioniste ale fraților din Basarabia (27 martie 1918) și Bucovina(15-28 noiembrie 1918).
Nu trebuie uitate sacrificiile făcute de eroii neamului pentru obținerea și menținerea unității și identității naționale. De aceea noi suntem datori să ne cinstim eroii și înaintașii.
Români, a sosit vremea să ne întoarcem cu gândurile și cu inimile spre propria noastră țară, spre propria noastră identitate și spre propria noastră glie.
1 Decembrie trebuie să rămână un model pentru acțiunile românilor.
Idealul noastru comun este de a construi prin unitate de voință și armonie, o comunitate prosperă și fericită pentru viitorul nostru și al copiilor noștri.
Așa să ne ajute Dumnezeu !
La muți ani Români ! La mulți ani România ! "

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8735 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.0875 -0.0047
GBP Lira sterlina 5.4471 -0.0150
CHF Francul elvetian 4.5081 0.0039
XAU Gramul de aur 237.6576 -1.0895