La Gorgota, au fost depuse coroane de flori la toate monumentele eroilor din localitate, iar elevii au susținut un program artistic - FOTO

01 Dec 2017 15:00
Ziua Națională a României a fost sărăbătorită și în comuna prahoveană Gorgota, fiind un prilej de celebrare a Unirii de la 1918, a faptelor și momentelor istorice ce au condus la reîntregirea națională. Reprezentanții Primăriei, consilieri locali, elevi și localnici ai comunei au depus coroane de flori la monumentele ridicate în cinstea eroilor neamului, din satele Potigrafu, Gorgota, Fânari, Crivina și Poienarii Apostoli. Momentul de la 1918 a fost omagiat de elevii unităților de învățământ în cadrul unui program cultural-artistic, ce a reunit un numeros public, în sala mare a Căminului Cultural din Poienarii Apostoli.
Potrivit unei postări pe o rețea de socilizare, cu această ocazie, primarul comunei Gorgota, Dumitru Ionuț Nicolae a susținut o alocuțiune din cadrul căreia vă redăm câteva fragmente:
"Ziua de 1 Decembrie 1918 încununează lupta românilor pentru Unitate Națională și marchează momentul creerii României Mari, situându-se în continuarea acțiunilor unioniste ale fraților din Basarabia (27 martie 1918) și Bucovina(15-28 noiembrie 1918).
Nu trebuie uitate sacrificiile făcute de eroii neamului pentru obținerea și menținerea unității și identității naționale. De aceea noi suntem datori să ne cinstim eroii și înaintașii.
Români, a sosit vremea să ne întoarcem cu gândurile și cu inimile spre propria noastră țară, spre propria noastră identitate și spre propria noastră glie.
1 Decembrie trebuie să rămână un model pentru acțiunile românilor.
Idealul noastru comun este de a construi prin unitate de voință și armonie, o comunitate prosperă și fericită pentru viitorul nostru și al copiilor noștri.
Așa să ne ajute Dumnezeu !
La muți ani Români ! La mulți ani România ! "

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Curs valutar
EUR Euro 4.9242 -0.0017
USD Dolarul SUA 4.1233 -0.0026
GBP Lira sterlina 5.7569 -0.0030
CHF Francul elvetian 4.4890 -0.0040
XAU Gramul de aur 236.1626 -0.2731