Lansare album "Hermeneutica Genezei" a artistului plastic Gabriel KELEMEN, la Ploiesti

18 Jul 2019 15:10
Lansare album "Hermeneutica Genezei" a artistului plastic Gabriel KELEMEN, la Ploiesti
COMUNICAT DE PRESĂ
Muzeul Județean de Artă Prahova "Ion Ionescu-Quintus" vă invită vineri, 19 iulie 2019, ora 1400 la sediul muzeului Ploiești, B-dul Independenței nr. 1 la lansarea albumului "Hermeneutica Genezei" a artistului plastic Gabriel KELEMEN.

"Mesajul "Hermeneuticii Genezei" a lui Kelemen se înscrie în linia tot mai vizibilă a cărților de la limita dintre știință și filozofie, dintre știință și ficțiune, ce umplu rafturile bibliotecilor, exprimând un punct de vedere original, convingător și prin demonstrațiile vizuale asupra unei teme ce trece printr-o întreagă linie de teorii și filozofii ce bântuie necunoscutul originii ce l-a obsedat mii de ani pe homo sapiens, inventând povești devenite credințe asupra cărora se întoarce acum cu alte aparate ale științei să-și poată avea în conștiință un fel de imago mundi.
Fără a fi redundante, imaginile ce însoțesc textele parcimonioase ilustrează de fapt punctele comune ale viului, ale ființării într-un mediu propice, după câteva scheme descoperite încă din vechime de primele civilizații care și-au permis să aibă gânditori, și nu doar războinici, acaparatori de teritorii, pentru care viața nu înseamnă nimic.
M-am întrebat recitind/revăzând cartea unde își are locul în toată anatomia descrisă, nervul vag, adică tocmai cel ce face legătură între creier și organele ce întrețin viața și, se pare, ar fi coordonate de plexul solar? Dar punându-mi această întrebare mi-am dat seama că fiecare dintre ființe, poate într-un fel și lumea vegetală, e în sine un univers întreg ce sublimează, în fond, marele univers cu toate necunoscutele lui rămase încă mii de ani nelămurite pentru mintea noastră de mâine." (Paul Eugen Banciu)


Gabriel Kelemen​

Născut la 27 iunie 1968, în anul 1986 absolvă Liceul de Arte Plastice "Ion Vidu", Timișoara, secția Pictură, iar în 1998 Facultatea de Arte Plastice, Universitatea de Vest Timișoara, secția Sculptură.
Actualmente este lector la Universitatea de Arte Vizuale și Istoria Culturii și Civilizației, Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Arte și Design.
Între 2007-2010 studiază la Școala doctorală a Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Arte și Design, preocupat de tema "Experimentul ca mediere între știință și artă - vibrație, formă, simbol", coordonat de prof. univ. dr. Alexandra Ionescu Titu, publicând numeroase articole și cărți ale studiilor sale: carte "Universalitatea principiului sfera spirala", articole: "Ciudatele chipuri lichide" (Contrapunct, revista de literatură și arte, nr.1-3 2010), "Vibrație forma simbol" (Perspective, revista de arte, nr. 3 mai 2010), articol volum "Corpul supravegheat / Body under surveillance" (Petru Lucaci).
Cercetarea și studiul domeniilor sale de interes (cum ar fi Cimatica, de exemplu) se împletesc armonios cu activitatea sa de bază, artistică, expozițiile și lucrările de grafică, sculptură, instalații etc. întregind complexitatea staturii multilaterale a profesorului Gabriel Kelemen.
Este invitat al unor emisiuni TV:
- aprilie 1995: TV Analog Timișoara, emisiunea "Malefic-benefic în creația personală",
- februarie 2007: TVR Cultural, emisiunea. "Identități", tema: "Vibrație-formă-simbol".
Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici, A.I.C.A, I.C.O.M. și A.G.I.R.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677