Ministerul Mediului: Incendiul de la Balotești nu a produs o poluare semnificativă (VIDEO/FOTO)

28 Jun 2017 14:52
Un incediu puternic s-a produs marți seara în localitatea Balotești. Flăcările au cuprins două depozite de mase plastice. Potrivit un comunicat de presă dat de Ministerul Mediului,conform procedurilor în vigoare, Agenția Națională pentru Protecția Mediului a deplasat în, cursul serii de marți, 27 iunie, la fața locului, un auto-laborator care a prelevat probe pentru a determina compușii chimici care s-au regăsit în norul de fum precum și concentrația acestora. De asemenea, în paralel, au fost analizate și concentrațiile de poluanți măsurați la stația de măsurare fixă a calității aerului (partea Retelei Naționale de Monitorizare a Calității aerului) amplasată în Balotești.
Auto-laboratorul a fost poziționat pe direcția vântului, în localitatea Corbeanca, la aproximativ 400 m de sursa de poluare, în dreptul celei mai apropiate case.
Totodată, s-a făcut și o inspecție în teren, pe direcția penei de poluant, constatându-se că fumul gros se deplasa paralel cu solul, la o înălțime apreciabilă de localitățile învecinate. Mai mult decât atât, fenomenele meteo (ploaie și vânt), petrecute în jurul orei 21.00, au favorizat dispersia poluanților în zona incendiului.
Reprezentanții Ministerului Mediului spun că potrivit analizelor efectuate, concentrațiile poluanților NU au depășit valorile limită prevăzute în Legea nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător sau STAS 12574/1987.
Poluanții monitorizați cu laboratorul mobil au fost: dioxid de sulf, dioxid de azot, amoniac, hidrogen sulfurat, monoxid de carbon și compuși organici volatili.
În urma datelor obținute, s-a concluzionat că incendiul nu a produs o poluare semnificativă în zonă și, în jurul orei 01.00, s-a dispus sistarea acțiunii de monitorizare cu auto-laboratorul.
Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Balotești, județul Ilfov, se apreciază că în cursul zilei de miercuri (28 iunie), circulația aerului, mai ales în straturile mai înalte, se va intensifica din sector sudic, astfel că tendința de evoluție a norului de fum va fi de deplasare către nord și de dispersie, se arată în comunicatul de presă dat de Ministerul Mediului.

Imagini amator

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677