Nemulțumiri în rândul angajaților de la Penitenciarul de Femei Ploiesti-Târgșorul Nou

08 Jun 2017 13:37
Nemulțumiri în rândul angajaților de la Penitenciarul de Femei Ploiesti-Târgșorul Nou
Angajații Penitenciarului de Femei Ploiesti-Targsorul Nou se plâng de condițiile de muncă. Potrivit unui comunicat de presă al Sindicatului EQUITAS , afiliat Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, la penitenciarul de femei sunt incarcerate aproape 700 de femei și că, deși în organigrama institutiei sunt prevazute circa 400 de locuri de munca, in realitate aici lucreaza doar 200 de angajati.
"Ne confruntam in ultima perioada cu un val mare de pensionari , care a lovit institutia noastra ca un TSUNAMI , iar aceasta situatie continua, alti colegi anuntandu-si pensionarea In ultimii 2 ani s-au pensionat aproape 60 de functionari si au fost incadrati circa 30, in situatia in care ne confruntam cu deficitul de personal pana sa inceapa valul de pensionari, iar procedurile de incadrare a noului personal sunt foarte greoaie.
Doresc sa aduc la cunostinta, ca unitatea noastra isi desfasoara activitatea in momentul de fata, fara a avea un medic generalist, fara un director economic si fara a beneficia de serviciile de specialitate ale unui electrician si ale unui instalator", a declarat presedintele Sindicatului EQUITAS ADRIAN GRIGOROIU care mentioneaza totodata ca
"Acum 10 ani cand am inceput activitatea la penitenciar, existau 5 sectii de detinere iar acum sunt 8 sectii de detinere si personal mai putin, in situatia in care in acest penitenciar exista sectie speciala de mama si copilul, sectie medico sociala unde avem incarcerate femei depistate cu HIV, locatii care trebuiesc in permanenta supravegheate .
Personalul a inregistrat un numar foarte mare de ore suplimentare, generate tocmai de lipsa acuta de personal, ore care nu pot fi recuperate cu timp liber si nici nu se platesc, astfel ca un lucrator este pus in fata faptului de a suplimenta munca a 3-4 cadre. Echipamentele tehnice de care ne folosim pentru efectuarea misiunilor sunt vechi si neperformante.
Anul trecut in cadrul unei conferinte de presa am adus in discutie problemele din penitenciar si faptul ca supraveghetorii executa serviciul pe sectii in birouri fara lumina naturala, si fara a avea un minim de confort, ce i-ar putea ajuta sa aiba un randament de 100% pe parcursul unui program de 12 ore,care din diverse probleme se prelungeste ajungand chiar la 13 ore.
In cadrul aceleiasi conferinte am ridicat problema modului rudimentar de a controla pachetele detinutilor si faptul ca, colegii din sectorul vizita nu au in dotare un aparat cu raze x performant pentru a facilita descoperirea de obiecte interzise; faptul ca mijloacele de transport cu care deplasam detinutii in diverse misiuni sunt vechi si ca personalul unitatii nu beneficiaza de un mijloc adecvat de transport pentru a putea fi prezentat in siguranta la locul de munca" .
În același comunicat de presă se specificp faptul că directorul penitenciarului, comisarul sef Stanciu Florin, a solicitat, la initiativa sindicatului, sprijin Administratiei Nationale a Penitenciarelor pentru a achizitiona un autobuz insa nu a beneficiat de ajutorul acestora și că anul acesta guvernul a micsorat bugetul pentru investitii care să ducă la imbunătățirea conditiilor de munca a functionarilor publici din penitenciare. În aceste condiții Sindicatul Equitas cere Guvernului Romaniei: "sa nu mai ignore aceste probleme si sa-si indrepte mai mult atentia catre situatia lucratorilor din penitenciare ,astfel incat acest sistem sa nu se afunde si mai tare."


sursa foto: adevarul.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677