”Pe urmele Cantacuzinilor”, proiect in cadrul caruia elevi din Baicoi au fost in vizita la Filipestii de Padure si au aflat istoria Bisericii “Sfinţii Trei Ierarhi”

21 Aug 2018 21:20
De ”Ziua Învățătorului”, elevii din trei clase ale Liceului Tehnologic ”Constantin Cantacuzino” Băicoi, insositi de profesori, au avut un alt fel de activitate. Ei au vizitat Liceul Teoretic din Filipeștii de Pădure și Biserica ”Sfinții Trei Ierarhi” din aceeasi localitate. Totul s-a intamplat in cadrul Proiectului Educațional ”Pe urmele Cantacuzinilor”.

Potrivit unei postari pe o retea de socializare, "Biserica cu hramul “Sfinţii Trei Ierarhi” este declarată monument istoric şi de artă veche bisericească. A fost ctitorită în anul 1688 de către Bălaşa Matei Cantacuzino şi fiul său, spătarul Toma Cantacuzino, aşa cum reiese din pisania bisericii aşezată deasupra uşii, scrisă în piatră, cu litere slavone, în limba veche românească, din care se păstrează doar mici fragmente. În timpul celor aproape 330 de ani de existenţă, biserica a suferit numeroase schimbări, dar arhitectura şi picturile au rămas până astăzi cele originale."

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
aveti sau veti avea contract cu casele de pensii?
Aveti si medic ptr consult si recomandari de tratament ?
iata ce se intampla la rafinaria ASTRA, caz penal! sefii dau indicatii pretioase sa se incendieze batalurile de carburanti ce filtre antipoluare, ce grija pentru cei care inhaleaza fumul, ce protectie a naturii! pe acestia ii apara gratiela cu oug=ul dat luna asta, impotriva initiativei civice!!! În clip se vede cine a provocat incendiul, cu intenție, folosind arzătorul și cu extintorul lângă ei.
La majoritatea muzeelor din Europa este permisă fotografierea fără flach și fără taxa corespunzătoare. Muzeul Județean de Istorie Prahova, în toate secțiile sale din județ, practică niște prețuri exorbitante pentru fotografiere. Prin asta mai mult pierde. Pierde o oportunitate de reclamă. La secția din Valea, Muzeul ”Crama 1777”, un muzeu de excepție, ar merge un ”cetățean turmentat” în curte, fie el și din paie. Sau un fond sonor cu Maria Tănase, cu vinul ghiurghiuliu....numai să nu pună taxă și pe audio !
Bună seara, când se publica posturile vacante și calendarul de concurs? Mulțumesc.
Curs valutar
EUR Euro 4.6282 -0.0328
USD Dolarul SUA 3.9551 -0.0492
GBP Lira sterlina 5.2026 -0.0635
CHF Francul elvetian 3.9909 -0.0415
XAU Gramul de aur 156.6016 -4.1587