”Pe urmele Cantacuzinilor”, proiect in cadrul caruia elevi din Baicoi au fost in vizita la Filipestii de Padure si au aflat istoria Bisericii “Sfinţii Trei Ierarhi”

23 Jun 2018 18:40
De ”Ziua Învățătorului”, elevii din trei clase ale Liceului Tehnologic ”Constantin Cantacuzino” Băicoi, insositi de profesori, au avut un alt fel de activitate. Ei au vizitat Liceul Teoretic din Filipeștii de Pădure și Biserica ”Sfinții Trei Ierarhi” din aceeasi localitate. Totul s-a intamplat in cadrul Proiectului Educațional ”Pe urmele Cantacuzinilor”.

Potrivit unei postari pe o retea de socializare, "Biserica cu hramul “Sfinţii Trei Ierarhi” este declarată monument istoric şi de artă veche bisericească. A fost ctitorită în anul 1688 de către Bălaşa Matei Cantacuzino şi fiul său, spătarul Toma Cantacuzino, aşa cum reiese din pisania bisericii aşezată deasupra uşii, scrisă în piatră, cu litere slavone, în limba veche românească, din care se păstrează doar mici fragmente. În timpul celor aproape 330 de ani de existenţă, biserica a suferit numeroase schimbări, dar arhitectura şi picturile au rămas până astăzi cele originale."

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari.Domnul sa te ocroteasca si sa ai parte numai de bucurii,noroc si sanatate. C
FLICITARI BOGDAN SI NU IN ULTIMUL RAND PARINTILOR .BAFTA IN CONTINUARE
Felicitari Diana!Ai demonstrat tuturor ca se poate...😘Succes mai departe!😘😘😘
Felicitări, Iarina!A fost o încântare să citesc interviul !Am recunoscut baza pregătirii excepționale, dar și munca depusă de-a lungul anilor!Vacanță plăcută și productivă!
Felicitări Diana! Mult succes in continuare!
Curs valutar
EUR Euro 4.6587 0.0001
USD Dolarul SUA 3.9497 -0.0021
GBP Lira sterlina 5.2940 0.0103
CHF Francul elvetian 4.0139 0.0072
XAU Gramul de aur 164.8718 0.2994