Pericol de pe calea ferata, la Breaza, a fost inlaturat. Un tren incarcat cu nitrat de amoniu a luat foc

31 Oct 2017 21:21
"A fost un pericol imens greu de evaluat, dar care s-a terminat in conditii de siguranta", spune Raluca Vasiloae, purtatorul de cuvant al ISU Prahova, la mai bine de o ora si jumatate dupa ce s-a dat alarma. Pompierii au fost solicitati in gara Breaza Nord, cunoscuta drept Gura Beliei, unde dintr-un tren marfar, care era incarcat cu nitrat de amoniu, iesea fum.
Pericolul a pandit la pot pasul, importanta fiind inlaturarea pericolului unei explozii, avand in vedere ca exista acest risc, Garnitura CFR era incarcata cu 3300 de saci de nitrat de amoniu, respectiv 2000 de tone. Potrivit Politiei TF, garnitura CFR a plecat de la combinatul Azomures din Targu Mures si mergea la Targoviste. Impiegatul din gara din Comarnic a vazut fum la unul din vagoane si i-a semnalat mecanicului acest lucru. Astfel, trenul a oprit in Breaza Nord.
55 de pompieri au intervenit, jandarmi, politisti si cadre medicale de la Ambulanta, o adevarata desfasurare de forte. Din cauza riscului crescut, 56 de persoane au fost evacuate pe o raza de până la 1 kilometru.
" Incendiu este localizat, vagonul a fost decuplat dintr-o parte, nu mai este pericol", este anuntul facut in jurul orei 20.00 de Raluca Vasiloae.
foto: ISU Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8743 -0.0004
USD Dolarul SUA 4.1768 0.0180
GBP Lira sterlina 5.4111 0.0095
CHF Francul elvetian 4.5595 -0.0046
XAU Gramul de aur 251.6793 0.4237