UPDATE: 36 de persoane au fost transportate la spital. În autocarul răsturnat la Brașov se aflau adulți. Plan Roșu de Intervenție activat la Brașov: Acționează și structurile de intervenție din Prahova (FOTO/VIDEO)

23 Jun 2017 19:31
Gravul accident s-a produs între Râșnov și Pârâul Rece. În autocarul care s-a răsturnat se aflau 37 de persoane. Potrivit lui Raed Arafat, 14 persoane au fost rănite dintre care una este încarcerată. La acțiune intervin și echipajele Serviciului de Ambulanță Județean Prahova, iar de la ISU Prahova: SMURD Sinaia, SMURD terapie intensivă mobilă și autospecială de transport persoane și victime multiple.


UPDATE:
Potrivit ISU Brașov, în urma accidentului de la Brașov în care un autocar s-a răsturnat două
victime au fost încarcerate, celelalte fiind rănite. Patru dintre victime au fost preluate de SAJ Prahova și transportate la UPU Brașov.
"Serviciul de Ambulanta Judetean Prahova a fost solicitat de catre COSU Bucuresti sa intervina in sprijinul SAJ Brasov pentru un accident rutier pe DN 73A intre Rasnov si Paraul Rece in care a fost implicat un autocar cu 40 de persoane.
Datorita numarului mare de victime a fost activat Planul Rosu.
La locul solicitarii am deplasat ca prim raspuns urmatoarele echipaje : 1 echipaj tip C2 si 2 echipaje B2 din substatia Sinaia.
Pentru a acoperi necesarul de echipaje de urgenta au mai mai fost mobilizate inca 5 echipaje de tip B2.
Ajunsi la locul solicitarii echipajele SAJ Prahova au preluat de la coordonatorul interventiei 4 victime:

1. femeie 23 ani " traumatism umar drept transportata la Spitalul Judetean Brasov
2. femeie 26 ani " traumatism umar drept transportata la Spitalul Judetean Brasov
3. femeie 23 ani " escoriatii multiple ambele membre superioare transportata la Spitalul Judetean Brasov
4. femeie 24 ani " traumatism cranian , traumatism cot stang si hemitorace anterior stang " transportata la Spitalul Judetean Brasov .

La ora 20:30 victimele au fost predate la UPU Brasov.

La ora 19:50 au fost eliberate echipajele care erau in asteptare" , se arată într-un comunicat dat de SAJ Prahova

"In acest moment, din datele pe care le avem la dispoziție, știm că a fost vorba de un autocar care transporta adulți, membrii unei firme aflați la o activitate de team building se deplasau către o cabană în zona Fălticeni. Colegii din cadrul echipelor de poliție aflate la fața locului au acționat pentru salvarea vieților, fluidizarea traficului, urmând ca în momentul în care activitatea de acordare de sprijin medical victimelor să se efectueze cercetări în legătură cu cauzele producerii accidentului precum și cu legitimitatea transportului", a declarat Gabriela Dinu, purtător de cuvânt IJP Brașov

Reprezentanții ISU Brașov spun că una dintre persoanele încarcerate avea brațul prins sub autocar., iar autocarul era instabil. În cazul în care s-ar fi făcut o manevră greșită, autovehiculul ar fi căzut peste echipajul de intervenție. "S-a săpat cu foarte mare atenție sub brațul bărbatului prins, în condițiile în care spațiul era foarte îngust și nu se puteau folosi unelte specifice (lopeți, târnăcoape)", a declarat Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Brașov.

În total, 36 de persoane au fost transportate la Spitalul Județean și la Spitalul Militar pentru invstigații medicale. Multe dintre ele au suferit doar escoriații sau acuzau diverse dureri.

Sursa foto: ISU Brașov

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677