PLOIEȘTENI CU CARE NE MÂNDRIM! VLAD HÎRLAV MAISTOROVICI - violonist, compozitor, dirijor

22 Jan 2021 19:50
PLOIEȘTENI CU CARE NE MÂNDRIM! VLAD HÎRLAV MAISTOROVICI - violonist, compozitor, dirijor
Primăria Ploiești a prezentat un nou ploieștean cu care ne mândrim. Este vorba acum despre VLAD HÎRLAV MAISTOROVICI - violonist, compozitor, dirijor.
Născut și crescut la Ploiești (1985), Vlad Hîrlav Maistorovici a învățat notele muzicale de la mama sa, profesoara de pian Sanda Hîrlav Maistorovici, înainte de a învăța literele alfabetului de la tatăl său, istoricul literar Constantin Hîrlav Maistorovici.
A fost elev al Liceului de Artă Carmen Sylva, unde a început studiul viorii cu Elena Istrate, apoi Adrian Ceapă și Ioana Croitoru. Cu susținerea regretatei pianiste Lory Wallfisch " Cetățean de Onoare al Ploieștiului - a candidat și obținut o bursă integrală la prestigioasa Yehudi Menuhin School din Marea Britanie, unde a studiat vioara cu profesoara Natalia Boyarsky. Și-a continuat studiile la Londra unde a studiat vioara cu Felix Andrievsky și compoziția cu Mark Anthony Turnage și Jonathan Cole, Royal College of Music conferindu-i titlul de Bachelor of Music cu două specializări, interpretare și compoziție. Și-a aprofundat arta solistică cu Pierre Amoyal la Haute École de Musique Lausanne, care i-a conferit prestigiosul titlu de Master Solist.
A studiat muzica de cameră timp de trei ani cu Bruno Canino la Scuola di Fiesole din Florența și a luat lecții influente de la Boris Kuschnir, Anna Chumachenko, Gordan Nikolich, Ivry Gitlis, Ida Haendel, Zakhar Bronn, Ferenc Rados la cursuri prestigioase de interpretare muzicală, dar și management și antreprenoriat muzical, cum ar fi Verbier Festival Academy, Keshet Eilon Mastercourse, Aurora Masterclass. S-a perfecționat cu Oliver Knussen, Colin Matthews și Magnus Lindberg la Festivalul de la Aldeburgh, Giaccomo Manzoni la Florența și Dan Dediu la UNMB, care i-a conferit titlul de Doctor în Compoziție.
Este câștigător al Concursului de Compoziție George Enescu, Clive Christian Composition Award, Golden Medal la Berliner International Competition, The Tillett Trust Performer Platform Londra, Young Concert Artist Trust Londra și Concursul Internațional pentru tineri violoniști Remember Enescu. A susținut masterclass-uri și workshop-uri la Lilla Akademien Stokholm, Dartington International Summer School, King's College Londra, Conservatorul din Geneva, Conservatorul din București.
Ca interpret, se bazează pe "siguranță tehnică, dublată de diponibilitatea artistică de a împinge barierele până ce ies scântei" (Musicweb International despre debutul său la Wigmore Hall Londra), iar compozițiile sale "ating o notă aparte" (The Daily Telegraph).
Este custodele viorii Nicolò Gagliano din 1751 aparținând Rațiu Family Charitable Foundation.
Laureat al concursurilor internaționale, a concertat pe mari scene ale lumii, cum ar fi Wigmore Hall, Royal Festival Hall, Cadogan Hall, The Sage Gateshead, Salle Flagey Bruxelles, Diligentia Theatre The Hague, Muziekgebouw Amsterdam, Studio Ernest Ansermet Geneva, Kulturhaus Helferei Zurich, Sala Mare a Conservatorului din St. Petersburg, Merkin Hall New York, Ateneul Român. A colaborat ca solist, compozitor sau dirijor cu orchestre ca London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Britten-Pears Orchestra, European Union Chamber Orchestra, Orchestre des Jeunes de la Méditerranée, Sao Paulo Symphony Orchestra, Orquestra Filarmônica de Goiás, Campos do Jordao Festival Orchestra, South Bank Sinfonia, New Euroepan Ensemble Haga, Young European Strings Camerata Bruxelles, Sinfonia Cymru Cardiff, Lausanne Chamber Orchestra, Opera Louise Fribourg, Estonian Sinfonietta, Filarmonica George Enescu București, Orchestra de Cameră Radio București, Orchestra Simfonică București, Filarmonica Transilvania Cluj, Filarmonica Banatul Timișoara, Filarmonica Paul Constantinescu Ploiești.
În 2015 a fondat vibrate!festival la Brașov, un eveniment internațional anual curatoriat alături de soția sa, pianista Diana Ionescu, care explorează modalități de a împrospăta experiența ascultării muzicii clasice. Prilej de întâlniri unice ale artiștilor inovatori de talie internațională, festivalul se adresează unui segment larg al publicului prin programe eclectice și proiecte multidisciplinare în spații consacrate și alternative. Este fondator al Mercury Quartet, Trio Affresco și director fondator al Orchestrei TranSimfonia.
"În fruntea orchestrei, Maistorovici este o combinație între Stephane Grapelli și Brian May" scrie Wales Arts Review.
"…împinge barierele până ce ies scântei…" - Musicweb International.
"…plin de atmosferă, un minunat vârtej de sunete…" scrie și The Classical Reviewer.
"Maistorovici atinge o notă aparte" The Daily Telegraph.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677