Politistii ploiesteni au descins acasa, in Racari-Dambovita, la persoane banuite ca ar fi inselat mai multi cetateni prin metoda “pomana”

14 Jul 2020 09:06
Politistii ploiesteni au descins acasa, in Racari-Dambovita, la persoane banuite ca ar fi inselat mai multi cetateni prin metoda “pomana”
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 2 Ploiești, cu sprijinul colegilor de la Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița, au efectuat de dimineata 3 percheziții în localitatea Răcari, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de înșelăciune, comise prin metoda ,,pomana”. Un mandat de aducere a fost pus în executare, anunta Politia Prahova. Potrivit unui comunicat de presa, din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iulie 2019 – iunie 2020, persoanele în cauză, ar fi abordat părțile vătămate, pe stradă, sub pretextul că ar vrea să le ofere bijuterii din aur în memoria unei persoane decedate. În schimb, acestea le-ar fi cerut victimelor să le dea bijuteriile personale, care ar fi fost împachetate într-un șervețel, ce urma să fie desfăcut doar după ce părțile vătămate ajungeau la domiciliu. Ulterior, acestea constatau că în șervețel se aflau doar alte hârtii și că bijuteriile primite de la persoanele bănuite erau fabricate din materiale neprețioase.
Prejudiciul creat se ridică la valoarea de 29.000 de lei.
De la locațiile vizate au fost ridicate mai multe bunuri, bani și bijuterii, susceptibile a proveni din activitatea infracțională.
O persoană a fost condusă la sediul poliției pentru audieri.
Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din IGPR.
De asemenea, au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița.


Sursa foto ilustrativ: https://mollymaid.com

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari
Felicitari.Va asteptam si la Campina
Felicitari Primarului si celor implicati in realizarea HELIOPORTULUI! Sant din Sinaia, nascuta in acest oras cu parinti din acest oras, si ma bucur pentru orice realizare pentru Sinaia! Dumnezeu sa binecuvanteze acest oras si locuitorii sai!
Buna ziua!De ce se acordă acest ajutor numai părinților cu copii pana la 6 ani,copiii pana la 8 -9 ani,pot ramane singuri in casa?Multumesc!
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Curs valutar
EUR Euro 4.8375 0.0016
USD Dolarul SUA 4.0949 0.0198
GBP Lira sterlina 5.3607 -0.0072
CHF Francul elvetian 4.4794 -0.0110
XAU Gramul de aur 271.0003 2.5291