Prefectul judetului Prahova a cerut controale intense pentru prevenirea raspandirii noului coronavirus! Ce unitati sunt vizate!

03 Jul 2020 18:44
Prefectul judetului Prahova a cerut controale intense pentru prevenirea raspandirii noului coronavirus! Ce unitati sunt vizate!
COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 03-19 iulie 2020, vor fi constituite echipe mixte de control, formate din reprezentanți ai instituțiilor publice cu atribuții în domeniu, care vor acționa în sistem integrat în scopul prevenirii, verificării și sancționării faptelor care duc la răspândirea virusului SARS-CoV-2 și încălcarea normelor privind contextul actual.
Această măsură, impusă prin Ordin al Prefectului, vine pe fondul creșterii alarmante, în ultima perioadă, a numărului de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, precum și a numeroaselor sesizări privind încălcarea măsurilor impuse pe durata stării de alertă atât de persoanele fizice, cât și juridice.
Controalele vor viza modul de aplicare și respectare a actelor normative în vigoare specifice prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 în zonele de agrement și turistice aglomerate, cluburi, terase, centre comerciale, piețe, ștranduri, transport public și alte zone/obiective de interes. În situațiile de încălcare a normelor instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, se vor dispune măsuri de sancționare, inclusiv de suspendare a activității unor operatori economici.

Comisiile mixte vor fi formate din reprezentanți ai următoarelor instituții: Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova "Colonel Alexandru Enescu", Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Șerban Cantacuzino" al Județului Prahova, Gruparea Mobilă de Jandarmi "Matei Basarab" Ploiești, Direcția de Sănătate Publică Prahova, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova, Inspectoratul Teritorial de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Ploiești.
Pentru organizarea acestor acțiuni, în următoarele două săptamâni se vor suplimenta efectivele și mijloacele tehnice din teren.
Pentru aplicarea dispozițiilor amintite mai sus, în data de 03 iulie 2020, a fost emis Ordinul pentru constituirea, sub coordonarea Prefectului județului Prahova, a Grupului de conducere al acțiunii privind verificarea respectării aplicării măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Foto ilustrativ

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677