Prejudiciu de peste 3 milioane de lei intr-un dosar in care suspect e un barbat din Drajna

23 May 2018 10:24
Prejudiciu de peste 3 milioane de lei intr-un dosar in care suspect e un barbat din Drajna
Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au definitivat cercetările într-un dosar penal privind un bărbat de 53 de ani din comuna Drajna, bănuit de contrafacere a unei mărci, concurență neloială și punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.Cauza a fost înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, cu propunere de emitere a rechizitoriului și sesizare a instanței.
Din actele de urmărire penală efectuate, a rezultat că bărbatul ar fi produs, comercializat și exportat, fără drept, pompe hidraulice realizate după un model industrial înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, folosind totodată și ambalaje identice cu cele ale titularului drepturilor de proprietate industrială. Mai mult, produsele ar fi fost însoțite cu ocazia comercializării de certificate de calitate și garanție ce le imită pe cele folosite de către producătorul de drept.
Totodată, s-a stabilit că bărbatul ar fi produs, comercializat și exportat și alte mărfuri, reprezentând piese de schimb pentru tractoare și alte utilaje agricole sau industriale, inscripționate cu însemnele și denumirea mărcii înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci de o societate comercială din Plopeni, majoritatea acestora fiind ambalate în ambalaje aproape identice cu cele folosite în activitatea titularului mărcii, fără a deține în acest sens acordul sau consimțământul deținătorului de drepturi de proprietate industrială.
De asemenea, s-a stabilit că bărbatul ar fi practicat prețuri net inferioare celor stabilite de producătorul de drept și ar fi înaintat oferte de vânzare către majoritatea clienților în scopul de a-i prelua clientela. Mai mult decât atât, pentru aprovizionarea cu materii prime, ar fi apelat tot la furnizorii anteriori sau curenți ai proprietarului mărcii și ar fi folosit desene tehnice și înscrisuri conținând informații de specialitate, practici ce contravin uzanțelor cinstite și principiului general al bunei-credințe pe piață.
Ca urmare, societatea titulară și-a diminuat vânzările, atât pe piața internă, cât și externă, activitatea infracțională a bărbatului cauzându-i prejudicii atât de natură patrimonială, cât și morală, cu atât mai mult cu cât bunurile produse de bărbat au fost inferioare calitativ și au creat o percepție negativă asupra calității mărfurilor produse și furnizate de către producătorul de drept.
În cauză, persoana vătămată a reclamat un prejudiciu în cuatum de 3.040.000 lei, din care 100.000 lei prejudiciu moral.
Bunurile suspecte a fi contrafăcute, produs al infracțiunilor ce au făcut obiectul cercetărilor, au fost indisponibilizate, urmând ca instanța să se pronunțe în privința lor.
sursa Comunicat IJP Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677