Primarul Alin Moldoveanu s-a întâlnit cu directorii unităților școlare din Câmpina/Vezi ce s-a discutat

05 Mar 2021 21:15
Primarul Alin Moldoveanu s-a întâlnit cu directorii unităților școlare din Câmpina/Vezi ce s-a discutat
Conducerea Primăriei Câmpina s-a întâlnit cu reprezentanții unităților de învățământ din municipiu, fiind invitați atât directorii școlilor, cât și reprezentanți ai asociației de părinți de la fiecare instituție de învățământ în parte. Subiectele principale de discuție au vizat au fost bursele elevilor și lucrările de reparații necesare la școli, anunță campinatv.ro.

Din partea administrației locale au fost prezenți primarul Alin Moldoveanu, administratorul public Adrian Dobre, directorul Direcției Economice - Marius Vișan, șef Serviciu Buget - Contabilitate - Loredana Pulez, precum și consilierul local Cosmin Raț.
În cadrul întâlnirii, primarul Alin Moldoveanu a anunțat că "fondurile alocate burselor școlare vor crește, chiar dacă vor veni banii promiși de Guvern sau nu, iar pentru reparații, eu am propus o suplimentare cu 10% a bugetului alocat anul trecut".
"Cât timp voi fi primar, nu vom adopta nicio decizie majoră în domeniul învățământului fără a o discuta mai întâi cu dumneavoastră și fără ca dumneavoastră să fiți de acord cu ea", le-a transmis directorilor primarul Alin Moldoveanu, potrivit campinatv.ro.
Discuțiile s-au purtat și pe tema burselor.
"Anul trecut s-au cheltuit de la bugetul local aproape un milion de lei pentru burse, dar anul acesta necesarul solicitat este mult mai mare. Chiar dacă bugetul Câmpinei este subnutrit, învățământul reprezintă o prioritate pentru mine și vom aloca fonduri suplimentare pentru a fi asigurate bursele copiilor", a afirmat primarul Alin Moldoveanu.
În ceea ce privește reparațiile la unitățile școlare, suma alocată anul trecut va fi majorată cu minim 10%.
"Propunerea mea - a afirmat primarul Alin Moldoveanu - este ca, la fel ca și anul trecut, dumneavoastră să vă ocupați de procedurile de achiziție, dar, atenție, nu va mai veni nimeni să vă impună anumite firme, mai ales că firmele la care mă refer lucrează și destul de prost, iar dumneavoastră sunteți primii care resimțiți aceste lucrări prost efectuate".
Potrivit sursei citate, la finalul întâlnirii a fost o discuție liberă și pe alte subiecte decât cele anunțate. Poate cel mai interesant subiect a fost cel pornit de la o întrebare adresată de Florentina Dumitrașcu, directorul Școlii Centrale: "Am rămas singura școală fără autorizație ISU de securitate a incendiu. Ce facem?" Răspunsul a venit din partea administratorului public Adrian Dobre: "Am finalizat proiectul pe care l-am depus la ISU pentru avizare. Proiectul are o valoare de 375.000 lei și, imediat ce primim avizul ISU, demarăm procedurile și sperăm ca în vara acestui an să putem realiza și lucrările, astfel încât la începutul anului școlar viitor și Școala Centrală să aibă această autorizație".
foto campinatv.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677