Proiecte pentru comuna Râfov, finanțate de GAL

16 Sep 2019 09:32
Proiecte pentru comuna Râfov, finanțate de GAL
Două proiecte are depuse Primăria Râfov care să fie finanțate prin GAL. Valoarea lor este de aproape
100.000 de euro și vorbim de fonduri europene. Cu acești bani, autoritățile vor să achiziționeze un buldoexcavator, pentru care deja s-a dat unda verde, proiectul fiind declarat eligibil, dar și construirea unui centru de zi pentru copii care sunt în situații precare.
Prin GAL, și cetățenii pot solicita fonduri europene iar deja în Râfov, în zona privatã mai mulți cetățeni au depus proiecte pentru finanțarea propriilor investiții.
Primarul comunei Râfov, Costin Cazanciuc, a explicat pe pagina sa de Facebook: "Se întâmpla în 2015, când entuziasmat ca pot răspunde unor nevoi de importanță locală am plecat către vecinii comunei Râfov (colegii primari ) să-i invit ca împreunã sã înființăm un GAL (grup de acțiune locală cu investițoi publice de până la 40% și private până la 60%). Grupul s-a înființat și are sediul în clădirea fostei primării din satul Râfov. Grupul de Acțiune Locală a primit fonduri care însumează 1,4 milioane euro, pentru funcționare și sprijin pentru investiții pentru toate cele șase comune membre. Primăria Râfov are două proiecte. Unul, care așa cum am mai prezentat a fost declarat eligibil și urmeazã achiziționarea buldoexcavatorului, iar celălalt face referire la un centru de zi pentru copii care sunt în situații precare (consiliere), abandon școlar, etc. în fosta școalã din satul Râfov. Valoarea investiției este de 35.000 euro. Mă bucur că sunt mai multe proiecte private ale cetățenilor din comună și sper ca acestea să fie declarate eligibile (spălătorie auto cu fise, sistem de irigat, etc )".
Grupul de Acțiune Localã "Drumul Voievozilor" este o structurã asociativă compusă din 6 comune, comuna Râfov fiind inițiatorul asocierii.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677