Proiectul de reabilitare a căminului cultural din Potigrafu a fost aprobat. Va primi finanțare europeană de 500.000 de euro!

21 Sep 2017 12:52
Proiectul de reabilitare a căminului cultural din Potigrafu a fost aprobat. Reprezentanții Primăriei Gorgota spun că cel mai probabil săptămâna viitoare se va semna și contractul de finanțare. Vorbim despre o investiție de 500.000 de euro, bani obținuți din fonduri europene.
Reabilitarea căminului cultural din satul Potgrafu nu înseamnă doar consolidarea clădirii. Sala mare de spectacole va fi regândită astfel încât să poată fi recompartimentată. Proiectul presupune construcția unor pereți mobili astfel încât sala să se împartă în trei săli mai mici pentru desfășurarea unor ateliere atunci când nu sunt evenimente. Scaunele vor fi montate în așa fel încăt să intre sub scenă când nu este nevoie de ele. Primarul cmunei Gorgota, Ionuț Dumitru, intenționează să organizeze la căminul cultural ateliere de pictură, de sculptură, de olărit, etc. Astfel, căminul va dispune de roata olarului, dar și de un cuptor special pentru produsele ceramice. Totodată clădirea va avea grupuri sanitare noi, un lift, dar și instalații pentru proiecția unor filme. La cămin se va înființa și un muzeu cu diferite piese adunate de la localnici care să ilustreze istoria localității.
Lucrările de reabilitarea a căminului cultural din Potigrafu vor începe în primăvara anului viitor, iar reprezentanții primăriei estimează că se vor încheia într-un an de zile.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Un copil deosebit cu părinți deosebiți, mult succes în viitor
Felicitări și mult succes!
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9198 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1348 0.0000
GBP Lira sterlina 5.7754 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5704 0.0000
XAU Gramul de aur 243.1200 0.0000