Proiectul de reabilitare a căminului cultural din Potigrafu a fost aprobat. Va primi finanțare europeană de 500.000 de euro!

21 Sep 2017 12:52
Proiectul de reabilitare a căminului cultural din Potigrafu a fost aprobat. Reprezentanții Primăriei Gorgota spun că cel mai probabil săptămâna viitoare se va semna și contractul de finanțare. Vorbim despre o investiție de 500.000 de euro, bani obținuți din fonduri europene.
Reabilitarea căminului cultural din satul Potgrafu nu înseamnă doar consolidarea clădirii. Sala mare de spectacole va fi regândită astfel încât să poată fi recompartimentată. Proiectul presupune construcția unor pereți mobili astfel încât sala să se împartă în trei săli mai mici pentru desfășurarea unor ateliere atunci când nu sunt evenimente. Scaunele vor fi montate în așa fel încăt să intre sub scenă când nu este nevoie de ele. Primarul cmunei Gorgota, Ionuț Dumitru, intenționează să organizeze la căminul cultural ateliere de pictură, de sculptură, de olărit, etc. Astfel, căminul va dispune de roata olarului, dar și de un cuptor special pentru produsele ceramice. Totodată clădirea va avea grupuri sanitare noi, un lift, dar și instalații pentru proiecția unor filme. La cămin se va înființa și un muzeu cu diferite piese adunate de la localnici care să ilustreze istoria localității.
Lucrările de reabilitarea a căminului cultural din Potigrafu vor începe în primăvara anului viitor, iar reprezentanții primăriei estimează că se vor încheia într-un an de zile.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sunteti penibili cu recomandarile voastre de rute alternative, si mai dificile si mai periculoase decat ruta directa.Inca trebuie sa fim multumiti ca nu suntem trimisi sa facem ocolul prin Bulgaria, Serbia si apoi prin Timisoara. ca dupa 3-4 zile ajungeti insfarsit la destinatie.
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Curs valutar
EUR Euro 4.8736 0.0015
USD Dolarul SUA 4.0226 -0.0208
GBP Lira sterlina 5.3968 -0.0013
CHF Francul elvetian 4.5028 0.0097
XAU Gramul de aur 237.9570 0.0176