RASP Ploiesti: sedinta privind activitatea de colectare a deșeurilor municipale

18 Dec 2018 20:03
RASP Ploiesti: sedinta privind activitatea de colectare a deșeurilor municipale
In data de 07.08.2018, la sediul RASP Ploiești a avut loc o sedință operativă la care au participat domnul director Raul Petrescu, domnul viceprimar Cristian Ganea, alți factori de decizie din cadrul Poliției Locale Ploiești cât și ai SPFL Ploiesti, precum si reprezentanții operatorului de salubritate.
Au fost puse in discuție activitatea de colectare a deșeurilor municipale de la platformele gospodărești și contractele încheiate de către operatorul de salubritate cu utilizatorii persoane fizice și juridice conform HCL 237/2017.
Au fost convenite urmatoarele :
- ridicarea deșeurilor nu a fost efectuată într-un ritm destul de susținut, fapt ce urmează a fi remediat, precum și problema vandalizării platformelor locale gospodărești, problemă în a cărei rezolvare se va implica Poliția Locală Ploiești prin asigurarea patrulării, monitorizării, identificării făptuitorilor și aplicării sancțiunilor prevăzute de HCL 228/2006 CAP XIV pct.14.1 aliniat 8 ‘’ Neasigurarea sau obstrucționarea căilor de acces a mijloacelor de transport pentru ridicarea recipienților de deșeuri menajere de pe platformele gospodărești.’’ Sancțiunile sunt 100-1000 lei pentru persoane fizice și 500-2500 lei pentru persoane juridice.
- operatorul de salubritate va trimite situația cu contractele parțial sau pe litere către RASP Ploiești, iar aceasta va verifica baza de date pusa la dispoziție de către operatorul de salubritate pentru identificarea imobilelor care nu au încheiat contract de salubritate.
S-a propus intensificarea gradului de evacuare a deșeurilor de la platformele gospodărești, astfel, operatorul de salubritate va suplimenta cu:
- 2 autocompactoare pentru colectarea deșeurilor menajere;
- 2 autocompactoare pentru colectarea selectivă a deșeurilor;
- va fi suplimentată activitatea la schimbul III, pentru a se remedia problemele pentru activitatea de colectare a deșeurilor principale.

sursa Comunicat de Presa, RASP Ploiesti
foto www.rasp.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Buna ziua! Multumim pentru atentie! Expeditia s-a derulat in octombrie si a avut succes. Multumesc.
Draga moșule, Eu niciodată nu am făcut o scrisoare deoarece niciodată n am primit nimic de la Consiliul Județean Ph... În nici un an.... Anul acesta sper ca voi primi și eu ceva ca alți copii. Chiar dacă sunt mare, tot de voi depind!!!
Felicitari si urari de bine membrilor echipei Salvamont Busteni pentru care am toata pretuirea. Implicarea si daruirea lor, deseori pana la sacrificiu, porneste din dragostea lor pt. oameni. Dumnezeu sa- i intareasca si sa le ajute la toate cele bune si de folos. Aprecierea Preafericirii Sale Parintele Patriarh Daniel ma emotioneaza si confirma modestele mele cuvinte.
Cand foarte multe familii depind de material lemnos pentru a-si asigura caldura pe timp de iarna iar autoritatile nu asigura absolut nimic,nu deschid nici un depozit de unde se poate procura lemnul de foc iar distribuitorii locali privati spun ca nu pot aduce din cauza legislatiei, atunci care trebuie pedepsiti, cei prinsi ca au taiat de nevoie sau autoritatile care nu fac nimic? Tocmai in dimineata asta era o stire cum ca doi batrani au fost gasiti morti in casa, inghetati.
Asta din cauza primariei ,ca nu au facut nimic pentru cartierul Nistoresti, suntem in 2018 si nu au apa de la retea, nu au gaze, nu au strazi asfaltate, nu au nimic...
Curs valutar
EUR Euro 4.6478 -0.0072
USD Dolarul SUA 4.0820 -0.0247
GBP Lira sterlina 5.1631 -0.0152
CHF Francul elvetian 4.1177 -0.0074
XAU Gramul de aur 163.9458 0.2488