RASP Ploiesti: sedinta privind activitatea de colectare a deșeurilor municipale

22 Oct 2018 01:26
RASP Ploiesti: sedinta privind activitatea de colectare a deșeurilor municipale
In data de 07.08.2018, la sediul RASP Ploiești a avut loc o sedință operativă la care au participat domnul director Raul Petrescu, domnul viceprimar Cristian Ganea, alți factori de decizie din cadrul Poliției Locale Ploiești cât și ai SPFL Ploiesti, precum si reprezentanții operatorului de salubritate.
Au fost puse in discuție activitatea de colectare a deșeurilor municipale de la platformele gospodărești și contractele încheiate de către operatorul de salubritate cu utilizatorii persoane fizice și juridice conform HCL 237/2017.
Au fost convenite urmatoarele :
- ridicarea deșeurilor nu a fost efectuată într-un ritm destul de susținut, fapt ce urmează a fi remediat, precum și problema vandalizării platformelor locale gospodărești, problemă în a cărei rezolvare se va implica Poliția Locală Ploiești prin asigurarea patrulării, monitorizării, identificării făptuitorilor și aplicării sancțiunilor prevăzute de HCL 228/2006 CAP XIV pct.14.1 aliniat 8 ‘’ Neasigurarea sau obstrucționarea căilor de acces a mijloacelor de transport pentru ridicarea recipienților de deșeuri menajere de pe platformele gospodărești.’’ Sancțiunile sunt 100-1000 lei pentru persoane fizice și 500-2500 lei pentru persoane juridice.
- operatorul de salubritate va trimite situația cu contractele parțial sau pe litere către RASP Ploiești, iar aceasta va verifica baza de date pusa la dispoziție de către operatorul de salubritate pentru identificarea imobilelor care nu au încheiat contract de salubritate.
S-a propus intensificarea gradului de evacuare a deșeurilor de la platformele gospodărești, astfel, operatorul de salubritate va suplimenta cu:
- 2 autocompactoare pentru colectarea deșeurilor menajere;
- 2 autocompactoare pentru colectarea selectivă a deșeurilor;
- va fi suplimentată activitatea la schimbul III, pentru a se remedia problemele pentru activitatea de colectare a deșeurilor principale.

sursa Comunicat de Presa, RASP Ploiesti
foto www.rasp.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Din pacate asa este peste tot in spitalele de la noi....nu e nimic diferit...eu cu un copil de numai 2 ani cu febra 40 cu convulsii si frisoane ajunsă la spital si stat pe hol 2 ore ajunsă cu salvareA si sunt întrebată dacă mi am adus medicamente de acasa....pur si simplu nu le pasa daca nu le bagi in buzunare astea e crudul adevar....
Un singur lucru am de spus și poate că cine trebuie să înțeleagă va înțelege ! Cei mai mulți dintre părinții care își aduc copii bolnavi la grădiniță iau sfatul asistentei sau educatoarei ca pe un afront personal , ca și cum ar avea cineva ceva cu copilul . Răspunsurile frecvente sunt : n - am cu cine să îl las , da pe cutărică de ce l- ați primit , ce aveți cu copilul meu , etc Nici un părinte nu se gândește înainte să îl aducă bolnav la grădiniță , înainte de a apărea o problemă gravă . În cei 19 ani de muncă la grădiniță nu am văzut nici un părinte să se consulte cu asistenta in privința sănătății copilului ! Lumea in care trăim ar fi mai bună dacă fiecare dintre noi ne- am recunoaște carențele și nu ne - am mai purta ca niște țațe arătând cu degetul spre alții ! E regretabil ce s- a întâmplat , nimic din ce vom spune nu va alina durerea acestor oameni greu încercați , dar putem începe să facem ceva și să începem fiecare cu el însuși .
Multa putere...aveți mare nevoie...cred că este o durere imensa ... 😥 Doamne ferește ... Puiul vostru are grija de voi de sus și va adora la fel de mult că și aici. Putere și sănătate !
In urma cu 6 ani, fiind in Busteni, copilul in varsta de 4 ani a facut un puseu de febra seara. I-am dat Nurofen si pentru ca nu ii scazuse deloc febra(39-40) si nu mai aveam alt antitermic la 1 noaptea am chemat salvarea. Nu exista spital inBusteni si am ajuns la Sinaia. Unde o individa acra care cred ca isi spunea medic a decis sa-i faca penicilina. Penicilina! Fara nicio analiza , fara vreun test de alergie. Pai eu am facut Moldamin adult fiind si n-au vrut sa mi-l faca pana nu m-au testat si tu ii faci Penicilina unui copil. Am plecat pe semnatura cu individa urland dupa mine ca voi avea copilul pe constiinta si ca voi raspunde pentru asta. Am plecat inapoi la Bucuresti de urgenta, multumesc lui Dumnezeu nu avea decat o viroza. Nu stati oameni buni la mana incompetentilor din Sinaia.
Spitalul de Pediatrie Sinaia este considerat cel mai bun din tot judetul de ce si de unde atata orgoliu si aroganta de a nu fi trimis de urgenta acest copilas cu ambulanta la Bucuresti???Este inadmisibil ca un copil mic si foarte bolnav sa fie tratat cu o incredibila superficialitate si ignoranta si lasat sa moara cu zile sa le fie rusine acelor cadre medicale care nu si-au facut datoria sa se faca ancheta corecta cei vinovati sa plateasca pentru faptele lor dar din pacate acest ingeras nu se va mai putea intoarce la parintii lui niciodata DUMNEZEU SA IL IERTE SI SAL ODIHNEASCA IN PACE AMIN
Curs valutar
EUR Euro 4.6669 0.0011
USD Dolarul SUA 4.0761 0.0268
GBP Lira sterlina 5.3090 -0.0012
CHF Francul elvetian 4.0936 0.0167
XAU Gramul de aur 160.9953 1.6866