Seniorul liberal, Mircea Ionescu Quintus, a fost, astăzi, condus pe ultimul drum ( GALERIE VIDEO/FOTO)

18 Sep 2017 15:36
Președintele de onoare al Partidului Național Liberal, Mircea Ionescu Quintus, a fost, astăzi, condus pe ultimul drum. Sute de oamenii au participat la înmormântare, printr care și importanți oameni politici din Prahova și nu numai. Printre cei prezenți la funerariile lui Mircea Ionescu Quintus s-au numărat, pe lângă familia acestuia, și liderii PNL și ALDE, Ludovic Orban și Călin Popescu Tăriceanu, vicepremierul României, Grațiela Gavrilescu, prefectul județului Prahova, Mădălina Lupea, președintele Consiliului Județean, Bogdan Toader, mai multi parlamentari, primari și angajați din administrația publică. Coroane de flori au trimis și președintele țării, Klau Iohannis și premierul Mihai Tudose. Slujba de înmormântare s-a ținut la Biserica Buna Vestire din Ploiești. Apoi, cortegiul a făcut trei opriri la casa în care a locuit seniorul liberal, Muzeul de Artă Ion Ionescu Quintus și Palatul Administrativ. Sicriul în care se afla trupul neînsuflețit al lui Mircea Ionescu Quintus a fost apoi îngropat la Cimitirul Viișoara, cu onoruri militare. La final fanfara a intonat imnul national al României.
Mircea Ionescu Quintus avea 100 de ani. El a murit vineri după amiază. Potrivit Wikipedia.ro, Mircea Ionescu-Quintus (n. 18/31 martie 1917, Herson, Republica Rusă – d. 15 septembrie 2017[2]) a fost un politician român, fost președinte al Partidului Național Liberal între 1993-2001, senator în legislaturile 1996-2000 și 2004-2008, ales în județul Prahova pe listele partidului PNL. A deținut de asemenea funcția de ministru al justiției în guvernul Stolojan, primul guvern pluripartit de după 1989.
Mircea Ionescu-Quintus s-a născut la 18/31 martie 1917, la Herson (Cherson), în Crimeea, unde familia sa era refugiată în timpul Primului Război Mondial. Părinții lui sunt Ion G. Ionescu-Quintus și Maria (născută Naumescu).
A absolvit Liceul „Sfinții Petru și Pavel” din Ploiești în 1934. S-a înscris în PNL în 1936, tatăl său fiind ales de nouă ori în Parlamentul României din postura de membru al acestui partid. A fost licențiat „cum laude” al Facultății de Drept a Universității din București în anul 1938 și apoi a profesat ca avocat în capitală, fiind specialist în drept și procedură penală.
În perioada celui de-al Doilea Război Mondial a fost implicat în lupte și pe Frontul de Est și pe cel de Vest. După război s-a căsătorit și a fost trimis de regimul comunist în lagăre. În 1954 a fost eliberat din lagăr și a fost racolat de Securitate[necesită citare].
După Revoluția Română din 89 s-a înscris în PNL și a fost ales deputat în 1990 în primul Parlament postcomunist. A deținut funcția de ministru al justiției în Guvernul Stolojan, primul guvern pluripartit de după 1989. A fost senator în legislaturile 1996-2000și 2004-2008.
A fost consilier îndrumător de avocați stagiari (1977-1985) și profesor la catedra de Drept Constituțional și Administrativ de la Facultatea de Studii Juridice a Universității de Inventică din Ploiești (1991-1993).
Între 1993 și 2001 a fost președintele Partidul Național Liberal, iar din 2001 și până la moartea sa a fost președinte de onoare al acestui partid.
Mircea Ionescu Quintus a fost și scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor, el publicând mai multe volume de epigrame.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
REGRETE ETERNE DL PROFEOSR GABOR SORIN
La munca cand naiba va duceti ?? Ca doar pe dn1 stati non stop Poluati zona rau ..cica covid
De ce nu mai functioneaza telecabina Busteni-Babele pentru publicul larg? 1) Pe data de 31 decembrie 2020 la ora 8:45 telecabina nu functiona si soferii de trasee cu masini 4X4 mi-au comunicat ca nu circula din cauza vantului. Am urcat pe Jepii Mici si am ajuns pana pe creasta. In jurul pranzului o telecabina a urcat sus la Babele. Pe creasta adia vantul din cand in cand...nu batea tare. Deci a fost un pretext "motivul" de vant puternic, avand in vedere ca am testat singura si o telecabina a urcat. 2) Pe 31 seara si pe data de 1 ianuarie toats ziua am sunat de mai multe ori la numerele de telefon afisate (atat cel de fix unde nu raspundea nimeni, cat si cel de mobil care era inchis). 3) Pe 2 ianuarie la 15:35 o telecabina cu cateva persoane (printre care si un copil cu geaca roz si caciula alba) a urcat pana la Babele. Telecabina teoretic iar nu circula din cauza vantului. In dimineata zilei de 2 ianuarie o prietena de-a mea incercat sa vorbeasca cu 2 persoane de la telecabina, li s-a adresat, dar persoanele respective au intors capul...si la telefon in continuare nu raspundea nimeni. De ce nu mai circula telecabina pentru publicul larg si nici nu raspunde nimeni la telefon sau fata in fata cand ii intrebi? Mentionez ca am poze si filmulete.
Lacrimi,lacrimi ! Odihna vesnica ! Respect pentru tot ! Un DOMN,un OM, un PROFESIONIST cu o modestie si o blandete cum rar mai intalnesti !! Drum lin catre stele DOMNULE DOCTOR !!
SARBATORI FERICITE ! DORESC SA PARTICIP CA ASISTENT MEDICAL SI SA SUSTIN SISTEMUL MEDICAL IN EFORTUL DEPUS PENTRU SANATATEA POPULATIEI
Curs valutar
EUR Euro 4.8742 0.0002
USD Dolarul SUA 4.0186 -0.0219
GBP Lira sterlina 5.4736 0.0040
CHF Francul elvetian 4.5297 -0.0032
XAU Gramul de aur 238.3750 0.1548