Seniorul liberal, Mircea Ionescu Quintus, a fost, astăzi, condus pe ultimul drum ( GALERIE VIDEO/FOTO)

18 Sep 2017 15:36
Președintele de onoare al Partidului Național Liberal, Mircea Ionescu Quintus, a fost, astăzi, condus pe ultimul drum. Sute de oamenii au participat la înmormântare, printr care și importanți oameni politici din Prahova și nu numai. Printre cei prezenți la funerariile lui Mircea Ionescu Quintus s-au numărat, pe lângă familia acestuia, și liderii PNL și ALDE, Ludovic Orban și Călin Popescu Tăriceanu, vicepremierul României, Grațiela Gavrilescu, prefectul județului Prahova, Mădălina Lupea, președintele Consiliului Județean, Bogdan Toader, mai multi parlamentari, primari și angajați din administrația publică. Coroane de flori au trimis și președintele țării, Klau Iohannis și premierul Mihai Tudose. Slujba de înmormântare s-a ținut la Biserica Buna Vestire din Ploiești. Apoi, cortegiul a făcut trei opriri la casa în care a locuit seniorul liberal, Muzeul de Artă Ion Ionescu Quintus și Palatul Administrativ. Sicriul în care se afla trupul neînsuflețit al lui Mircea Ionescu Quintus a fost apoi îngropat la Cimitirul Viișoara, cu onoruri militare. La final fanfara a intonat imnul national al României.
Mircea Ionescu Quintus avea 100 de ani. El a murit vineri după amiază. Potrivit Wikipedia.ro, Mircea Ionescu-Quintus (n. 18/31 martie 1917, Herson, Republica Rusă – d. 15 septembrie 2017[2]) a fost un politician român, fost președinte al Partidului Național Liberal între 1993-2001, senator în legislaturile 1996-2000 și 2004-2008, ales în județul Prahova pe listele partidului PNL. A deținut de asemenea funcția de ministru al justiției în guvernul Stolojan, primul guvern pluripartit de după 1989.
Mircea Ionescu-Quintus s-a născut la 18/31 martie 1917, la Herson (Cherson), în Crimeea, unde familia sa era refugiată în timpul Primului Război Mondial. Părinții lui sunt Ion G. Ionescu-Quintus și Maria (născută Naumescu).
A absolvit Liceul „Sfinții Petru și Pavel” din Ploiești în 1934. S-a înscris în PNL în 1936, tatăl său fiind ales de nouă ori în Parlamentul României din postura de membru al acestui partid. A fost licențiat „cum laude” al Facultății de Drept a Universității din București în anul 1938 și apoi a profesat ca avocat în capitală, fiind specialist în drept și procedură penală.
În perioada celui de-al Doilea Război Mondial a fost implicat în lupte și pe Frontul de Est și pe cel de Vest. După război s-a căsătorit și a fost trimis de regimul comunist în lagăre. În 1954 a fost eliberat din lagăr și a fost racolat de Securitate[necesită citare].
După Revoluția Română din 89 s-a înscris în PNL și a fost ales deputat în 1990 în primul Parlament postcomunist. A deținut funcția de ministru al justiției în Guvernul Stolojan, primul guvern pluripartit de după 1989. A fost senator în legislaturile 1996-2000și 2004-2008.
A fost consilier îndrumător de avocați stagiari (1977-1985) și profesor la catedra de Drept Constituțional și Administrativ de la Facultatea de Studii Juridice a Universității de Inventică din Ploiești (1991-1993).
Între 1993 și 2001 a fost președintele Partidul Național Liberal, iar din 2001 și până la moartea sa a fost președinte de onoare al acestui partid.
Mircea Ionescu Quintus a fost și scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor, el publicând mai multe volume de epigrame.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8746 0.0005
USD Dolarul SUA 4.1525 0.0261
GBP Lira sterlina 5.3881 0.0139
CHF Francul elvetian 4.5548 0.0172
XAU Gramul de aur 253.0990 1.0791