Sfaturi de la politistii prahoveni pentru minivacanta de Sfanta Maria

14 Aug 2019 13:09
Sfaturi de la politistii prahoveni pentru minivacanta de Sfanta Maria
Comunicat IJP PRAHOVA: Pentru preîntâmpinarea eventualelor evenimente negative ce ar putea avea loc în perioada minivacanței, INSPECTORATUL JUDEŢEAN DE POLIŢIE PRAHOVA vă recomandă să nu neglijaţi următoarele aspecte:*_
Asiguraţi toate uşile şi geamurile casei, inclusiv uşa de la balcon;
Rugaţi un vecin de încredere să aibă sub observaţie locuinţa dumneavoastră şi să vă ridice în această perioadă corespondenţa;
*Nu vă transformaţi conturile on-line în surse de informare pentru infractori.*
Pregătiţi-vă discret plecarea, evitând să postaţi pe reţelele de socializare locul sau perioada de timp cât veţi lipsi de la domiciliu.
_Dacă hotărâţi să petreceţi timpul liber în străinătate:_
Interesaţi-vă din timp cu privire la legislaţia ţării respective, la procurarea adreselor, telefoanelor ambasadelor sau consulatelor ţării noastre din statele respective - informaţii puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Externe - www.mae.ro.
Interesaţi-vă de moneda de schimb a ţării de destinaţie şi efectuaţi schimbul valutar înainte de plecare. În cazul în care moneda naţională este greu de achiziţionat, puteţi efectua schimbul valutar în euro sau dolari.
Dacă urmează să călătoriţi cu avionul, pe eticheta bagajelor dumneavoastră, treceţi-vă doar numele şi numărul de telefon (nu şi adresa!).
_Pentru a ajunge în siguranță la destinație:_
- Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise;
- Nu utilizați în timp ce conduceți telefonul mobil sau alte gadgeturi care vă pot distrage atenția;
- Asigurați-vă că sunteți odihniți, atunci când porniți la drum;
- Nu uitați de centura de siguranță;
- Nu depășiți limitele legale de viteză;
- Păstrați distanța de siguranță în mers;
- Nu vă hazardați în depășiri neregulamentare;
- Respectați indicațiile polițiștilor rutieri și semnificația indicatoarelor rutiere.
_Pe perioada sejurului:_
Când ajungeţi la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate în gară, în parcare ori la hotel. Evitaţi taxiurile fără însemne de firmă ori aparate de taxare.
Banii şi bunurile de valoare trebuie păstrate în seiful hotelului. Nu permiteţi accesul în camera dumneavoastră de hotel unor persoane necunoscute sau persoanelor cunoscute ocazional!
Dacă aveţi repartizată o cameră la parter/un etaj inferior, unde este posibil accesul în interiorul incintei, prin escaladare, nu lăsaţi geamurile sau uşa de la balcon deschise!
Evitaţi să păstraţi codul PIN alături de card! Dacă v-a fost sustras cardul, anunţaţi banca despre acest lucru!
În locurile aglomerate, fie la cumpărături, fie la spectacolele organizate în aer liber în această perioadă, atenţie la bunurile/valorile deţinute asupra dumneavoastră.
Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!
Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei!

Sursa foto: stiripesurse.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
SI....ce sa intimplat timp de doi ani ?
BUNA ZIUA EU AM DEPUS LA COSULATULROMANIEI DIN LISABONA CERTIFICATUL DE NASTERE VECHI,PT.A OBTINE ALTUL NOU,DAR A TRECUT AUN AN DE ZILE SI INCA CERTIFICATUL NOU NU A FOST ELIBERAT DI JUDETUL PLOIESTI -PRAHOVA UNDE MAM NASCUT.DE LA AMBASADA ROMANIEI MIA SA SPUS CA NU ASOSIT NIMIC.VA ROG FRUMOS SA-MI SPUNETI CE AM DE FACUT SI DE CE CERTIFICATUL MEU DE NASTERE NU A FOST TRIMIS MULTUMESC.
Chiar suntem disperati ca sa pot merge la munca trebuie sa pun pungi de plastic peste incaltaminte.Gunoiul nu ne-a fost ridicat de doua saptamani.Cand e timpul bun nu vin la lucru cand ploua vin si nu au ce face.
Mare OM
Acolo trebuia făcut un pod, nu mai existau astfel de situații....
Curs valutar
EUR Euro 4.7274 0.0058
USD Dolarul SUA 4.2656 0.0418
GBP Lira sterlina 5.1830 0.0797
CHF Francul elvetian 4.3506 0.0151
XAU Gramul de aur 207.0308 3.2134