Sinaia, sub cod roșu! Cum au intervenit autoritatile!

06 Feb 2020 14:09
COMUNICAT PRESĂ Primaria Sinaia: “Avertizarea de cod roșu pentru zona de nord a județului Prahova a intrat în vigoare miercuri, 5.02.2020 de la ora 18.00. Ne aflăm încă sub avertizare de cod portocaliu până la ora 18.00. Bilanțul pagubelor în urma viscolului de la Sinaia, se prezintă astfel:

• Nu au fost înregistrate victime. Au fost înregistrate pagube materiale.
• Pe raza orașului Sinaia, SC Sinaia Forever SRL – societatea care prestează servicii de deszăpezire a intervenit timp de 10 ore cu 7 utilaje de deszăpezire și 10 oameni, utilizând material antiderapant: 22 tone de sare, 48 tone de griblură și 1 tonă de clorură lichidă.
• Peste 50 de arbori căzuți în zona Furnica, pe Drumul Cotei 1400, în Cartierul Tirul cu Porumbei, pe domeniul Peleș. În acest moment echipe ale ISU Prahova, Salvamont Prahova, Salvamont Sinaia, SC Sinaia Forever SRL, Direcția Silvică Prahova – Ocolul Silvic Sinaia lucrează în vederea degajării părților carosabile de material lemnos.
• Ca urmare a căderilor de arbori, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în tot orașul, în timpul nopții, pentru aproximativ 35 minute, după care a fost reluată alimentarea utilizatorilor. Echipe ale SC Electrica Furnizare SA și SC General Meel SRL lucrează și în acest moment pentru remedierea situației și reluarea alimentării cu prioritate a utilizatorilor casnici, fiind încă afectate 13 linii de distribuție a energie electrice.
• Cu privire la situația grupului de copii și profesori rămas blocat la Hotelul Cota 1400 Sinaia: împreună cu ISU Prahova, Salvamont Prahova, Salvamont Sinaia, Direcția Silvică Prahova – Ocolul Silvic Sinaia si SC Sinaia Forever SRL am luat toate măsurile ce se impun în vederea evacuării grupului din zona montană (degajarea și deszăpezirea carosabilului DC134 și coborărea grupului cu 1 șenilată, 2 UTV-uri și 1 autospecială de intervenție). Precizăm faptul că organizatorul grupului a hotărât să rămână la Cota 1400, deținând surse proprii de alimentare cu energie – generatoare.
• Drumul Cota 1400 este închis circulației rutiere și va rămâne închis pâna la îmbunătățirea condițiilor meteo.
• Zona montană este afectată de lipsa alimentării cu energie electrică. Astfel, nicio instalație de transport pe cablu nu funcționează, vântul depășind 170 km/h la cota 2000.
• Cea mai gravă situație s-a înregistrat la Gondola Carp – cota 2000, unde rafalele de vânt de peste 200 km/h au smuls unul dintre pereții garajului și mai multe panouri ale stației de antrenare.
• Pe linia Gondolei Sinaia (Cota 1000 – Cota 1400) între pilonii 4 și 5, 3 arbori de mari dimensiuni au căzut peste cabluri. În zona stației inferioare – Cota 1000, aproximativ 15 arbori au fost doborâți de vânt, afectând zona de birouri, peronul de îmbarcare, parcarea. Se intervine pentru remedierea situației.
• Toate școlile din oraș sunt închise din cauza viscolului, grădinițele rămânând deschise.
• Pe durata codului roșu și în prezent, Primarul Vlad Oprea coordonează comitetul local pentru situații de urgență.
• Numărul total al persoanelor implicate în gestionarea situației de criză se ridică la peste 100 de funcționari publici, forțe de ordine, salvatori montani, personal tehnic, cadre medicale și voluntari”

sursa foto: Primaria Sinaia

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Nu e mare deranj ca, o dată pe zi, să vină cu o cisternă şi să spele. Prezenţa porumbeilor, în afară de faptul că este o imagine încântătoare, este şi un semn că oraşul este încă sănătos, cu toată poluarea care îl opresează. Nu condamnaţi porumbeii, ci nepăsarea!
Dar apa calda in scoala cand o sa asigurati? Sc. Emil Palade din vest nu are apa calda, nici la scoala nici la gradinita.
Acesta este tatal meu !💞🤗*
Ăsta e tatăl meu🤗❤️
Curs valutar
EUR Euro 4.8582 -0.0013
USD Dolarul SUA 4.0972 -0.0226
GBP Lira sterlina 5.3220 -0.0225
CHF Francul elvetian 4.5132 -0.0096
XAU Gramul de aur 257.4245 0.2725