Teatrul Toma Caragiu participa la Festivalul National de Teatru

18 Oct 2017 21:12
Spectacolul Teatrului Toma Caragiu, Razboiul nu a inceput inca, de Mikhail Durnenkov, in regia lui Bobi Pricop, va fi prezent la cea de-a 27-a editie a Festivalului National de Teatru, eveniment ce reuneste unele dintre cele mai bune spectacole de teatru ale stagiunii 2016-2017.

Editia din acest an a Festivalului National de Teatru va avea loc in perioada 20-30 octombrie, la Bucuresti, iar selectia spectacolelor a fost realizata de directorul artistic al Festivalului, criticul Marina Constantinescu.

Spectacolul Razboiul nu a inceput inca este programat vineri, 27 octombrie, in Sala Majestic a Teatrului Odeon, unde vor avea loc doua reprezentatii: de la ora 18.00 si de la ora 21.00.

Detalii
Toate personajele sunt fațete ale aceleiași identități colective moderne; sunt neîncrezătoare, reacționează și sunt profund paranoice. Vârsta și genul nu sunt întotdeauna importante în ceea ce privește cine pe cine joacă; aceste persoane sunt reprezentative pentru un concept mult mai complex. Tablourile scenice își schimbă direcția, de la terifianta violență domestică către o întâlnire suprarealistă și foarte amuzantă la un bazin de înot. Deși uneori delimitarea scenelor făcută de Durnenkov se simte mult prea pregnant sau puțin cam tumultos, jocul actoricesc te prinde, iar sunetul puternic și light design-ul conferă coerența spectacolului.

Oare războiul contează pentru un tată care amenință să incendieze o casă nouă construită pentru el de către fiul său, pur și simplu pentru a evita umilința de a fi dependent? Este război ceea ce se întâmplă atunci când o soție este supusă în fața soțului ei violent, dar devotat? Durnenkov descrie efectele dezumanizante ale vieții intr-o societate la un pas de război total.

Războiul nu a început încă este un spectacol presărat cu umor negru, dar de multe ori hilar, despre locul în care războiul se ascunde de fapt - în casele noastre, pe străzile noastre, în inimile noastre.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 0.0008
USD Dolarul SUA 4.0922 -0.0047
GBP Lira sterlina 5.4621 0.0058
CHF Francul elvetian 4.5042 0.0115
XAU Gramul de aur 238.7471 0.3533