Totul despre alegerile de duminică/În ce condiții se poate solicita urna mobilă

26 Sep 2020 13:22
Totul despre alegerile de duminică/În ce condiții se poate solicita urna mobilă
Datele centralizate de Prefectura Prahova arată că în județ sunt 624 de secții de vot, dintre care 157 sunt în Ploiești iar 23 în Câmpina. Sunt 654.837 prahoveni cu drept de vot. Pentru acest scrutin au fost tipărite 2.885.756 (721439 X 4 " pentru fiecare categorie de vot) de buletine de vot. Sunt 624 de ștampine de control și 3120 de ștampile cu mențiunea VOTAT.
- Program votare: 07.00-21.00
- alegătorul care deține un act de identitate al cărui termen ar fi expirat în intervalul 1 martie " 27 septembrie, își poate exercita dreptul de vot în baza acestuia.
- pentru URNA SPECIALĂ (mobilă): Alegătorii care nu se pot deplasa la secția de votare din cauză de boală sau invaliditate, inclusiv cei izolați în casă cu COVID-19, pot solicita urna specială (mobilă) de la secția de votare de care ține locul în care se află în ziua alegerilor, printr-o cerere scrisă însoțită de documente justificative. Din aceste documente trebuie să rezultă că persoana nu se poate deplasa până la secția de votare.
Cererea trebuie depusă la secția de votare la care este arondat imobilul unde trebuie să se deplaseze urna specială. Oricine o poate depune. Alegătorul trebuie să aibă reședință în localitatea (sau sectorul) respectivă.
Cererea se depune la secția de votare pe 26 septembrie între orele 18.00 și 20.00. Dacă alegătorul se îmbolnăvește după acest termen, cererea se depune și pe 27 septembrie. Aceasta trebuie să fie:
- scrisă de mână sau pe calculator, semnată și datată de alegătorul solicitant, cu numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reședința, seria și numărul actului de identitate.
În ziua votării, echipa care transportă urna specială, se va deplasa mai întâi la adresele solicitaților "non-COVID" și, ulterior, la adresele persoanelor izolate sau carantinate. Membrii care însoțesc urna mobilă vor fi echipați cu mască și mănuși care vor fi schimbate sau dezinfectate după părăsirea fiecărei incinte. Aceștia vor realiza toate formalitățile corespunzătoare votării, păstrând distanța de minimum 1 metru față de alegător. În spitale, echipamentul de protecție pentru persoanele care însoțesc urna mobilă va fi asigurat de unitatea medicală, în conformitate cu nivelul de echipare corespunzător secției respective.
foto ilustrativ https://realitateadedambovita.net/

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677