Traseul regal din Sinaia va fi reabilitat

21 Sep 2020 15:27
Traseul regal din Sinaia va fi reabilitat
Autoritățile sinăiene anunță că mâine se va semna un protocol *pentru promovarea valorilor și a istoriei recente a României*.
Practic, în cadrul acestui protocol se va realiza și expune în Sinaia o statuie a Regelui Mihai I. Dar se are în vedere și reabilitarea traseului regal pentru drumeție montană prin pădurile Peleșului, pornind de la Aleea Peleșului spre cabana Vulpărie și până la stâncile Franz Iosef. La semnarea protocolui vor fi prezenți Alteța Sa regală Principesa Sofia, Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii și Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, alături de președintele Asociației patrimoniului regal Peleș.
Potrivit zigzagprinromania.com, stâncile Franz Joseph și Poiana Regală, se află la 1270 metri și au fost locurile cele mai frecventate de monarhii României pentru plimbări şi petreceri câmpeneşti atunci când erau vizitați de oaspeţii de seamă ai Casei Regale.

foto ilustrativ http://www.emunte.ro/

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8743 -0.0004
USD Dolarul SUA 4.1768 0.0180
GBP Lira sterlina 5.4111 0.0095
CHF Francul elvetian 4.5595 -0.0046
XAU Gramul de aur 251.6793 0.4237