Un nou exercițiu pentru testarea sirenelor de alarmare publică va avea loc miercuri, 2 octombrie

01 Oct 2019 11:17
Un nou exercițiu pentru testarea sirenelor de alarmare publică va avea loc miercuri, 2 octombrie
Miercuri, 02 octombrie 2019, între orele 10.00 " 11.00, sirenele de alarmare publică vor fi acționate în întreg județul.
Sirenele de alarmare publică existente la nivel național vor fi acționate în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 " 11.00, simulările vizând atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), dar și a celor cu acționare locală.
La nivelul județului Prahova, sunt 315 sirene (88 electronice și 227 electrice), astfel de mijloace, care pot fi utilizate în cazul unor dezastre sau alte situații de protecție civilă, modul de acționare a acestora fiind realizat local sau centralizat, din dispecerate.
De la începutul anului până în prezent s-au desfășurat un număr de 56 exerciții de verificare a modului de cunoaștere, organizare și desfășurare a activităților de înștiințare, prealarmare, avertizare, alarmare și evacuare în localitățile Sălciile, Tomșani, Valea Călugărească, Gherghița, Teișani, Vadu Săpat, Telega (2), Poienarii Burchi, Tătaru (2), Târgșorul Vechi, Poiana Câmpina, Șirna, Șoimari, Ploiești (2), Sângeru, Surani, Tătaru, Tomșani, Vadu Săpat, Păcureți, Posești, Predeal Sărari, Starchiojd, Ștefești, Teișani, Râfov, Provița de Jos (2), Provița de Sus (2), Bănești, Scorțeni, Secăria, Talea (2), Gura Vadului, Iordăcheanu, Jugureni, Lapoș, Podenii Noi, Salcia, Gornet, Gura Vitioarei, Izvoarele, Lipănești, Măgurele, Măneciu, Vâlcănești, Vărbilău, Ștefești, Valea Doftanei, Surani și Scorțeni.
Responsabilitatea menținerii în stare de operativitate a sistemului de înștiințare - alarmare revine autorităților publice locale, iar reprezentanții inspectoratului derulează, periodic, acțiuni de verificare în teren. Pe parcursul anului 2019, personalul specializat a verificat 79 mijloace de alarmare a populației.
Responsabilitatea menținerii în stare de operativitate a sistemului de înștiințare - alarmare revine autorităților publice locale, iar reprezentanții inspectoratului derulează, periodic, acțiuni de verificare în teren.
Prin modul de acționare al mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările transmise de către inspectoratul pentru situații de urgență și administrațiile publice locale.
Obiectivele acestui demers vizează pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale, pregătirea populației prin cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și centralizarea permanentă a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare.
Conform legislației în vigoare privind organizarea și asigurarea activității de înștiințare, avertizare, prealarmare și alarmare în situații de protecție civilă, semnalele de alarmare a populației, instituțiilor publice și operatorilor economici sunt : alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană și încetarea alarmei.
Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.
Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.
Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.
INFO BACKGROUND
Înștiințarea, avertizarea, prealarmarea și alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populației și bunurilor materiale, precum și pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația prin intermediul sirenelor electrice și electronice au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor. (Sursa: comunicat de presa Compartimentul Informare și Relații Publice ISU PH)

Sursa foto: digi24.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677