Una dintre cele mai valoroase violoniste ale Europei va susţine un amplu recital pe scena Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploieşti

16 Mar 2018 10:44
Una dintre cele mai valoroase violoniste ale Europei va susţine un amplu recital pe scena Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploieşti
Una dintre cele mai valoroase violoniste ale Europei, Cristina Anghelescu, susţine marţi, 20 martie, alături de pianistul Andrei Banciu, un amplu recital pe scena Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploieşti. Cei doi aduc în atenţia publicului meloman trei lucrări de referinţă ale genului: W. A. Mozart - Sonata nr. 4 pentru vioară și pian, în mi minor, Ludwig van Beethoven - Sonata nr. 5 pentru vioară și pian, op. 24, „Sonata Primăverii” şi Richard Strauss - Sonata pentru vioară și pian în Mi bemol major, op. 18.
Cristina Anghelescu a început studiul viorii încă de la vîrsta de 6 ani, sub îndrumarea tatălui său, violonistul Aurelian Anghelescu. A absolvit Universitatea de Muzică din Bucureşti la clasa prof. Ştefan Gheorghiu şi este câştigătoarea concursurilor internaţionale “Jean Sibelius” – Helsinki 1990, “Alberto Curci” – Napoli 1983, “Dr. Luis Sigall” – Viña del Mar 1985 - Chile şi Andria 1991. A câştigat, de asemenea, premiul V la Concursul “J. Thibaud” Paris 1981, premiul IV la “Tibor Varga” – Sion 1983 şi premiul IV la Concursul “P. I. Ceaikovski” – Moscova 1986. S-a remarcat, de+a lungul timpului, pe toate scenele din România şi a fost aplaudată de publicul prezent în săli precum Schauspielhaus din Berlin, Ceaikovsky Hall din Moscova, Teatro Monumental y Auditorium din Madrid, Smetana Hall din Praga, St. John’s Smith Square din Londra, Finlandia Hall din Helsinki. A colaborat cu nume mari ale muzicii: maeştrii Leif Segerstam, Jukka Pekka Saraste, Erich Bergel, Yuri Simonov şi cu toţi dirijorii români.
La rândul său, Andrei Banciu a studiat pianul la Universitatea de Vest din Timişoara, la Berlin, la Universität der Künste, cu Prof. Klaus Hellwig şi la Hochschule für Musik „Hanns Eisler" cu Prof. Fabio Bidini. A susţinut recitaluri şi concerte de muzică de cameră în Germania, România, Franţa, Italia, Belgia, S.U.A., Polonia, Ungaria, Olanda. Din anul 2010 este pianist şi membru fondator al ansamblului Jacques-Thibaud.
Cristina Anghelescu şi Andrei Banciu vin la Ploieşti marţi, 20 martie, pentru a invita publicul la un parcurs inedit prin unele dintre cele mai frumoase creaţii muzicale.
Preţul unui bilet este de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar şi 10 lei - elev şi student. Acestea pot fi achiziţionate atât online, de pe filarmonicaploiesti.eu cât şi de la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi de la Agenția Teatrală.
În plus, ne bucurăm să vă anunţăm că în perioada 30 - 31 martie, Filarmonica "Paul Constantinescu" găzduieşte cea de-a doua ediţie a Concursului Internaţional de Vioară şi Violă "Muzica Uneşte România", organizat sub înaltul patronaj al Primăriei municipiului Ploieşti.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8746 0.0005
USD Dolarul SUA 4.1525 0.0261
GBP Lira sterlina 5.3881 0.0139
CHF Francul elvetian 4.5548 0.0172
XAU Gramul de aur 253.0990 1.0791