Una dintre cele mai valoroase violoniste ale Europei va susține un amplu recital pe scena Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești

16 Mar 2018 10:44
Una dintre cele mai valoroase violoniste ale Europei va susține un amplu recital pe scena Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești
Una dintre cele mai valoroase violoniste ale Europei, Cristina Anghelescu, susține marți, 20 martie, alături de pianistul Andrei Banciu, un amplu recital pe scena Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești. Cei doi aduc în atenția publicului meloman trei lucrări de referință ale genului: W. A. Mozart - Sonata nr. 4 pentru vioară și pian, în mi minor, Ludwig van Beethoven - Sonata nr. 5 pentru vioară și pian, op. 24, "Sonata Primăverii" și Richard Strauss - Sonata pentru vioară și pian în Mi bemol major, op. 18.
Cristina Anghelescu a început studiul viorii încă de la vîrsta de 6 ani, sub îndrumarea tatălui său, violonistul Aurelian Anghelescu. A absolvit Universitatea de Muzică din București la clasa prof. Ștefan Gheorghiu și este câștigătoarea concursurilor internaționale "Jean Sibelius" " Helsinki 1990, "Alberto Curci" " Napoli 1983, "Dr. Luis Sigall" " Viña del Mar 1985 - Chile și Andria 1991. A câștigat, de asemenea, premiul V la Concursul "J. Thibaud" Paris 1981, premiul IV la "Tibor Varga" " Sion 1983 și premiul IV la Concursul "P. I. Ceaikovski" " Moscova 1986. S-a remarcat, de+a lungul timpului, pe toate scenele din România și a fost aplaudată de publicul prezent în săli precum Schauspielhaus din Berlin, Ceaikovsky Hall din Moscova, Teatro Monumental y Auditorium din Madrid, Smetana Hall din Praga, St. John’s Smith Square din Londra, Finlandia Hall din Helsinki. A colaborat cu nume mari ale muzicii: maeștrii Leif Segerstam, Jukka Pekka Saraste, Erich Bergel, Yuri Simonov și cu toți dirijorii români.
La rândul său, Andrei Banciu a studiat pianul la Universitatea de Vest din Timișoara, la Berlin, la Universität der Künste, cu Prof. Klaus Hellwig și la Hochschule für Musik "Hanns Eisler" cu Prof. Fabio Bidini. A susținut recitaluri și concerte de muzică de cameră în Germania, România, Franța, Italia, Belgia, S.U.A., Polonia, Ungaria, Olanda. Din anul 2010 este pianist și membru fondator al ansamblului Jacques-Thibaud.
Cristina Anghelescu și Andrei Banciu vin la Ploiești marți, 20 martie, pentru a invita publicul la un parcurs inedit prin unele dintre cele mai frumoase creații muzicale.
Prețul unui bilet este de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar și 10 lei - elev și student. Acestea pot fi achiziționate atât online, de pe filarmonicaploiesti.eu cât și de la Casa de Bilete a Filarmonicii "Paul Constantinescu" Ploiești și de la Agenția Teatrală.
În plus, ne bucurăm să vă anunțăm că în perioada 30 - 31 martie, Filarmonica "Paul Constantinescu" găzduiește cea de-a doua ediție a Concursului Internațional de Vioară și Violă "Muzica Unește România", organizat sub înaltul patronaj al Primăriei municipiului Ploiești.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677