VIDEO: Peste 300 de amenzi date în Prahova într-o singură ora pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației

02 Apr 2020 18:58
VIDEO: Peste 300 de amenzi date în Prahova într-o singură ora pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației
Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au derulat astăzi o acțiune cu efective mărite pe raza întregului județ, în intervalul orar 12:30-13:30. La acțiune au participa și jandarmi, lucrători M.Ap.N și polițiști locali, organizați în 87 de filtre. Oamenii legii au legitimat peste 2600 de persoane și au controlat 1555 de autovehicule.
Potrivit unui comunicat de presă al IJP Prahova, cu această ocazie, au fost depistate peste 300 de persoane care nu au respectat prevederile Ordonanțelor Militare, fiind aplicate 389 de sancțiuni, dintre care 333 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, valoarea totală depășind 182.000 de lei.
Politia Prahova anunta ca astfel de acțiuni vor fi executate zilnic, în scopul prevenirii răspândirii infecției cu virusul COVID-19 cât și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.
Reprezentanții instituției ne atrag atenția tuturor cetățenilor cu privire la importanța respectării restricțiilor impuse prin Ordonanțele Militare și le reamintim că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, mai mult, necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză!
Precizări importante!

Potrivit ultimelor modificări legislative, începând cu 03 aprilie a.c., limitele amenzilor aplicate pentru nerespectarea restricțiilor impuse prin ordonanțele militare, sunt următoarele:

2000 " 20.000 lei pentru persoane fizice;
10.000 " 70.000 lei pentru persoane juridice.

Totodată, în funcție de natura și gravitatea faptei, se pot aplica și una sau mai multe dintre următoarele sancțiuni contravenționale complementare, prevăzute în ordonanțele militare:
a) confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;
b) interzicerea accesului prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
c) suspendarea temporară a activității;
d) desființarea unor lucrări;
e) refacerea unor amenajări.

Observații: Sunt aplicabile dispozițiile O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor cu modificările și completările ulterioare, cu următoarele excepții: (începând cu 31.03.2020): - contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din cuantumul amenzii aplicate de agentul constatator pentru contravențiile prevăzute la art. 28 din O.U.G. nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență.

Sursa imagini: Politia Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677