ZIUA PORȚILOR DESCHISE la Rezervația Arheologică Budureasca - FOTO

12 Aug 2019 10:25
Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova a organizat recent ZIUA PORȚILOR DESCHISE la Rezervația Arheologică Budureasca din comuna Vadu Săpat. Participantii au aflat mai multe informații cu privire la istoricul și cercetările întreprinse în acest important sit arheologic. Manifestarea s-a adresat comunității locale, autorităților locale, județene și naționale, comunității științifice, fiind o modalitate de popularizare și punere în valoare a unui patrimoniu istoric și arheologic unic.
Programul acestei ediții a cuprins comemorarea arheologului Victor Teodorescu, fondatorul Rezervației Arheologice Budureasca, prezentarea expoziției de sit “Arheologia Văii Budureasca” care ilustrează istoricul cercetărilor și monumentelor arheologice identificate și cercetate în Valea Budureasca, urmată de vizitarea sitului arheologic Budureasca.

Sursa foto: facebook Muzezeul Judetean de Istorie si Arheologi Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
O RUSINE ACEST pitigoi
Dece depuneri de coroane la catedrala sf ioan si nu la statuia lui Mihai Viteazul ce treaba are biserica cu 1decembrie?faceti o mare greseala
Cine este
Am trecut pe acolo la ora 16. Era foarte mare aglomerație. Eu voiam să merg către Câmpina. Ca sa evit aglomeratia,a trebuit să fac dreapta spre Baicoi,să întorc la prima intersecție. Am auzit prin stația de emisie receptie ca trebuie sa treaca o delegație dinspre Sinaia către Ploiești si sunt echipaje la fiecare intersecție cu DN1.Am intors la prima intersecție cu Baicoi,spunandu-i agentului de poliție ca ma îndrept către Câmpina si ca la intersecția cu Floresti o sa se întâmple un accident,fiind mare aglomerație,daca polițiștii de acolo nu o sa dirijeze circulatia. Foarte liniștit,mi-a spus sa întorc direct prin spatele lui. Mi-am continuat drumul către Campina,incetinind in dreptul agenților de poliție la intersecția cu Floresti,spunându-le să dirijeze circulatia in loc sa stea cu mâinile în șolduri. După aproximativ 3 ore m-am intors către Filipestii de Padure,unde circulatia era blocată din cauza unui accident grav. De ce in loc sa prevină,poliția pe care noi o plătim,trebuie să constate? Este normal ca atatia oameni nevinovati sa aiba de suferit din cauza unor incompetenți?
Buna ziua as dori un tort cu cifra 30. Imi puteti spune un pret? Multumesc
Curs valutar
EUR Euro 4.7794 0.0007
USD Dolarul SUA 4.3124 -0.0025
GBP Lira sterlina 5.6715 -0.0137
CHF Francul elvetian 4.3785 0.0014
XAU Gramul de aur 203.4229 0.2195