13 sali de operatie ale Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, modernizate printr-o sponsorizare OMV Petrom

23 Sep 2022 13:33
OMV Petrom contribuie cu 3 milioane de euro pentru modernizarea întregului bloc operator din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti. Vorbim despre reabiltarea completa a celor 13 sali de operatie din cadrul unitatii spitalicesti. Dintre acestea, 7 săli de chirurgie au fost deja renovate și vor fi dotate cu o serie de echipamente moderne. Printre acestea se numără patru mese de operație, cinci linii complete de chirurgie, defibrilator, aparat de anestezie de înaltă performanță, sistem pentru intubații dificile cu video asistență, sisteme de sterilizare a aerului, aparat de radiologie și alte echipamente medicale.


Unitatea medicală, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Prahova, este cea mai importantă din judeţ, fiind singurul spital din zonă cu secții de chirurgie plastică, micro-chirurgie reconstructivă și tratare a pacienților cu arsuri.
Christina Verchere, CEO OMV Petrom: „Suntem bucuroși că putem contribui la dotarea Spitalului Judeţean de Urgență din Ploiești „Dr. Constantin Andreoiu“ cu echipamente moderne, care îmbunătățesc calitatea serviciilor medicale și siguranța pacienților. Acest proiect este deosebit de important pentru noi și întărește parteneriatul solid pe care l-am construit cu comunitatea de aici. În paralel cu investițiile pe care le realizăm și locurile de muncă pe care le asigurăm în Ploiești și județul Prahova, suntem implicați în numeroase alte proiecte sociale dezvoltate în beneficiul comunităților locale.”

Iulian Dumitrescu, Președinte al Consiliului Județean Prahova: „Mulțumim companiei OMV Petrom pentru implicarea sa în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgență din Ploiești„Dr. Constantin Andreoiu“. Datorită acestei sponsorizări importante, chirurgii noștri vor beneficia de dotări moderne care îi vor ajuta să facă ce știu ei mai bine: să salveze și să protejeze viața pacienților lor. OMV Petrom arată astfel că este un actor responsabil al comunității noastre și suntem convinși că vom dezvolta împreună și alte proiecte importante pentru comunitatea noastră.”
Bogdan Nica, manager Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti: “Nivelul de tehnologie si de dotare al acestui bloc operator este, cred, cel mai modern din Romania la momentul de fata. Ce inseamna tehnologie moderna? Cu ce ajuta bolnavul? Ei bine, in primul rand, circuitele s-au modificat, in al doilea rand calitatea aerului in salile de operatie va fi alta, prin instalatiile de filtrare, si in final instrumentalul, echipamentele, toate contribuie laconfortul chirurgului in sala de operatie, la un climat care sa previna infectiile nozocomiale si la scurtarea timpului de interventie, la usurarea ei si evident la vindecarea mai rapida a pacientului.”
OMV Petrom s-a implicat constant în proiecte importante din domeniul sănătății. În baza parteneriatului public-privat, consolidat între Consiliul Judeţean Prahova şi OMV Petrom, Spitalul Judeţean de UrgenţăPloieşti are, începând din acest an, un aparat de ultimă generaţiecare asigură dezinfecţia rapidă pe baza luminii pulsate cu xenon, în scopul limitării răspândirii infecţiilor cu SARS-COV2. Investiţia, în valoare de un milion de lei, a fost asigurată în baza unei sponsorizări a companiei private.COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Buna ziua. Urmarim cu interes aceasta disputa dintre doua institutii , care i-si bat joc de atatia ploiesteni, (Consiliul judetean si Primaria Ploiesti ),ne platim taxele si impozitele curente si regretam ca am votat niste persoane care nu au nici o remuscare pentru situatia creata in acest Municipiu. Si ca sa va dati seama de gravitatea situatiei, pe langa faptul ca nu mai avem apa calda de mai bine de o luna (si nu avem nici speranta ca vom avea si caldura in aceasta iarna ), pe usa blocului este afisata instiintarea ca trebuie sa schimbam repartitoarele de costuri la calorifere !!! Intreb si eu care este ideea de a schimba aceste repartitoare , nefiind siguri ca in aceste calorifere vom mai avea agent termic ?
Felicitari Dom.primar pentru acest proiect
Primarul este un om extraordinar! Felicitari!
Cum pot obtine un cate un formular pentru cererea pentru extras de carte funciara la zi ,pentru informare si Etras de plan cadastral . Solicit aceste doua extrase pentru a depune la primarie cerere pt.Obtinerea unui certificat de urbanism
Ok, succes pe mai departe.
Curs valutar
EUR Euro 4.9437 0.0000
USD Dolarul SUA 5.0679 0.0000
GBP Lira sterlina 5.6284 0.0000
CHF Francul elvetian 5.1569 0.0000
XAU Gramul de aur 269.8092 0.0000